撈左按揭好耐,你問我答(4)

1001 回覆
16 Like 8 Dislike
博士,想請教下,我喺屯門睇中左個單位,開價500萬,但係去過四大銀行問既估價,普遍都係480萬,一間490萬,如果去馬大唔大機會估唔足?
博士,想問問

年過80長者無業綠表買居屋,18年樓齡,510萬,有無邊間銀行做到8成25年?
博士 請問同一間銀行搵兩個職員做申請,其中一個由按揭中介做轉介介紹,銀行會唔會因為相同申請而取銷申請資格?或者要我經無按揭中介做轉介介紹的職員幫我繼續跟進?
爭咁小,估足機會好大,估唔足你個銀行職員都好流下

利申:我就係幫銀行估價嗰個
網上估普遍都係480萬
巴打pm咗你
唔該哂
請問新村屋是否可以做到7~8成按揭?
免費服務你想下會有幾認真,你試下恆x, 滙x 同中x有時差兩成,你話凖唔凖?個sales 都要做生意架,專業⋯⋯哈哈
有個客人56歲 打算用個仔嘅名買樓 個仔冇入息 老豆入息大約10-15萬
銀行做6成 3成恆基借
大行係唔係㧗唔到30年最長幾多
博士
想問下如果買未補地價居屋
但買方會補左地價先買
咁做按揭個時可唔可以跟私樓一樣,600萬內做到8成?
只要佢補左地價,就當私樓啦! 照做600萬內8成~
做唔到30年,最長 75- ,姐係19年。

如有實力比到發展商息,成件用呼吸plan 上左先,再叫個仔番工,出夠3次糧就可以番銀行了~
可以去馬啦! 網上估都8/9成準的。

如唔放心,可以搵銀行或我再幫你估~
400萬內最多85%
600萬內最多80%
搵* 留意下T n C, 會明佢地點賺錢,點解回到咁多~

我地只能聊表心意,最多2.2%
渣打400萬以上仍做到2.1%回贈,或入ICBC 集友類了~
Tged me ?
搵你最先搵個個職員入機未,未既轉人無影響。
如入左機就會跟入機先個位~

唔會取消資格,只係影響邊個跟你,同個中介轉介表可否成功登記到。
今星期內會開新post。再重新執多次所有資訊,希望有條理啲,方便巴絲再追番睇番如爆左post 請bookmark 呢個post, 再起我底搵新post
擔保期內中銀、恒生、匯豐都做到
兩份工無縫銜接? 如是交一個月新工人工,加兩個月舊工人工即可~

如有真空期,交合約,同銀行會睇你轉既工同上一份是咪關聯、同行,如是可照計的。只是批前要提供新工出糧記錄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞