[多D黎密D手]犬隻訓練師義務教狗

1001 回覆
110 Like 4 Dislike
4個月狗仔係中意玩,你要將佢咬手習慣轉移落玩具到。咬鞋帶就惡D推開佢啦。你裝左cam?冇人你點知佢撲欄
我都有不斷推開佢但每次推完都跑番過黎 重覆又重覆咁....
係呀 裝左個cam 因為佢仲細 唔太放心
捱開佢有冇鬧佢先,淨係推開佢佢以為你又同緊佢玩,咁你唔好開電視同收音機比佢
我就貴婦女就嚟5歲
喺屋企個陣
如果走廊有人行過或者講野就會吠
我想佢安靜d
可以點做

我唔介紹佢開門/有人按門鐘嘅時候吠
但有人行過就吠
會嚇親類居
又係我, 我出門口個陣, 隻野又認為係去街, 沖左出屋, 除左加欄係屋企門口外, 有咩方法可以順利出門口
屋企有人時上條繩,一吠就拎起條繩chok一chok+no,再帶佢入房閂門困十幾秒,冷靜再放返出黎,反覆練習
每次帶佢出街果陣,人出左狗先出
巴打你好 我養緊隻三歲柴犬但佢見屋企無人係度就會亂咬野
請問有無解決方法
佢咬d咩比較多
咬衫同膠袋比較多
有少少分離無慮,淨係咬爛你地D衫同袋同屋企多D你地既味,建議你地係屋企既時候唔好成日痴住佢,比機會佢獨立一下,再買D益智玩具一出門口就比佢玩
可以點搞?
俾野佢食 正常飽都會食
依加扭扭擰擰 隊埋去 佢會縮
唔該巴打 我試下先
好, 慢慢試下先, THANKS!
偏食偏得咁緊要,平時你點餵架
每日4餐 6個鐘1餐
4餐咁多唔怪得唔食啦,佢差唔多長期處於飽既狀態
4個月大 唔係餵多d好咩?
諗住半歲就3餐
1歲就2餐
通常拎去比賽果d就會,想佢大隻d
正常養黎自娛唔洗咁多餐
想問下

1)大門口有dd動靜已經係咁吠唔停 可以點制止?
2)sit阿hand呢d指令佢而家五歲都未識 仲有無得救 或者可以點教?
3)其實屋企我最錫佢 但唔知點解佢偏偏更加中意成日話佢既父母 係點解
1. 屋企有人可以係屋企上條繩,一吠就chok+no,之後帶佢入房困十幾秒再放返佢出黎,重覆做直到有一次唔吠就大讚佢。
2. sit同hand可以用零食教,sit既話你用揸住零食微微向上佢就會sit到,hand可以將零食揸緊掌心,佢一R你隻手就比佢。
3. 其實所謂既服從就係咁,佢越尊重你就越聽你話
我個隻4個月大已經兩餐,開頭都係睇上網話bb 要4餐,但佢成日訓,唔想阻住佢訓,所以兩餐算
其實我覺得唔洗太著重,狗又唔係機械唔洗跟一個program
調返轉齋食冇運動一樣唔健康
我想問下圍欄限制活動空間意思 係放佢全日都係入面?幾日後就放返佢出黎?因為平時我地行去邊 佢就跟到去邊 同埋驚活動空間太細佢會唔開心 poodle 三個月大的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞