[多D黎密D手]犬隻訓練師義務教狗

1001 回覆
110 Like 4 Dislike
咁佢想咬人可以點搞?
先戴左口罩保護左其他人先,之後佢一想咬人你就控制返佢
佢肯聞人就讚下佢
佢平時係屋企周圍走(無綁
有人黎就綁狗帶 遠離人地
口罩都幾難
咁佢咪永遠都學唔到,可以避得幾耐,快D糾正佢仲好
唔答我
sorry sorry missed
你地位太低,你做咩佢都要控制你
你試下搵一次惡過佢,大聲過佢,同埋你坐係梳化果陣唔好比佢上黎
好 收到
條link唔得
TG link?
係呀
一歲唐狗
出街成人搶繩,帶住我黎行
見到有人就會想撲過去同咬人隻手(唔係大力)叫人同佢玩
有陣時如果唔係養開大狗既人會比佢嚇親同埋怕佢大力咬傷人
可以點做
搶繩問題可以用反向訓練,佢衝你反方向行
反多幾次佢就冇咁搶
問d唔係關順練事,但係爭擔心
我有兩隻唐同一胎就黎5個月大一仔一女兩隻3個月攞返黎就有毛囊蟲,之後反反覆覆睇左好多次醫生食左抗生素又沖涼,好左d又衰過
宜家隻女就黎好返,隻仔就愈黎愈嚴重喺咁生粒粒膿生到由頭生到去前腳宜家腰都有
前幾日浸過動物用lime sulfur dip,而家都仲係咁
好氣餒
問d唔係關訓練事,但係好擔心
我有兩隻唐同一胎就黎5個月大一仔一女兩隻3個月攞返黎就有毛囊蟲,之後反反覆覆睇左好多次醫生食左抗生素又沖涼,好左d又衰過
宜家隻女就黎好返,隻仔就愈黎愈嚴重喺咁生粒粒膿生到由頭生到去前腳宜家腰都有
前幾日浸過動物用lime sulfur dip,而家都仲係咁
好氣餒
唔關訓練事
但睇到我好心up
皮膚病係好難斷,但係唔好放棄
毛囊蟲係因為身體免疫系統差就好易有,免疫系統可以透過飲食黎提升
打好個底再配合藥物希望有好轉
已經轉過幾隻糧,而家食緊hills同royal 處方糧兩溝
個病搞到佢無謂口唔食野,跟住瘦又抵抗力低,d病又再嚴重d
惡性循環
狗糧始終係加工食品,最好係比佢食天然既食物
由食材中吸收再加supplement輔助
隻狗有時唔食糧,我加d羊奶粉響糧面(唔開水),佢就食晒
咁樣有冇問題? 佢1歲了,謝謝
以前試過開羊奶水加糧,佢飲晒d奶唔食糧
有呀 1歲要戒奶架啦 會唔夠營養
但係糧既量無少,只係灑d奶粉響面俾佢嗅到味去食
咁佢會越黎越嘴挑,最好依家開始漸漸遞減
明白! 謝謝
隻狗8歲,
銀孤mix ,
成日好神經質突然會吠,
佢會企定定喺你面前,當你想摸佢時佢又會即刻縮後幾步然後吠你,
你唔理佢走開又會跟住你,
你又想摸佢又係同樣縮+吠,
聽聞佢呢8年嚟都係呢個情況。

但唔神經質時抱摸冇問題,唔會咬人。
對每一個人都係咁定陌生人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞