[多D黎密D手]犬隻訓練師義務教狗

1001 回覆
110 Like 4 Dislike
係,你可以自己定個範圍都得,每隻狗唔同,有D好聰明好快學識
由細慢慢擴大係比較穩定
屋企隻poodle嚟咗屋企兩三日,佢原本住嗰度同自己一家人住,我實左冇能力養多隻,只係領養咗佢,有幾個問題想問
1.一放佢出來就會入梳化底,可以點改善?

2.淨係爬係度唔肯行路,去沖涼個人都話佢唔係好企,但完全行得跳得,好怕遲啲放唔到狗

3.因為個籠重新買過未到,佢暫時有個大兜訓住廁所先,一閂門佢就不停唔,有幾下大聲吠,佢可以凌晨叫足幾個鐘,都幾困擾其實知佢痴人唔想自己訓,我媽就唔想佢習慣係出面或搵我地訓,會入廁所打佢耳仔嚇佢鬧佢,但完全冇用,佢都係繼續叫到深夜
如果可以好想巴打教下佢佢太叻太嗲人,我試過你困佢個啲方法都冇用可以點算啊
關於2方面想問下關唔關佢冇斷尾事?同埋斷尾好重要?我上網係就係話佢靚啲平衡好啲,同埋會好痛
斷唔斷尾影響唔大,佢依家幾大,點解唔直接放作出黎,同埋如果唔想佢痴你地,唔係就咁困住佢,係要設立主人地位,例如唔比佢入房
佢三個月啊,即係出門口都放佢出黎都得?
有人係屋企就放多D佢出黎,打齊針就帶落街,唔好成日抱,養成比佢自己行既習慣
樓主係邊度學狗隻訓練
係美國讀完證書再係香港邊做邊學
點樣訓練狗狗我出門口番工佢會跟住衝出門口
即係你想佢衝出門口?
Sorry, 打漏左 係唔會
下次帶佢落街果陣,去門口叫佢sit,然後人出左佢先出,佢快過你既就重覆再黎過,做到就獎佢or讚佢
8歲poodle, 3歲時收養返黎(佢之前俾人虐待,心理一直都有啲問題)一直教唔識定點去廁所..
咁多年都周圍屙 屋企有多隻7歲史納莎 史納莎就識屙
重教唔教到佢定點去廁所?
同埋隻poodle養左多年都唔俾我爸摸同抱有時串到老豆俾野佢食都唔食 可能因為初初帶佢返屋企鬧過佢又或者佢怕男主人 有無啲咩方法可以解決?唔該
唔係隻隻狗都天生識係廁所痾,教定點廁所最穩定既做法係用圍柵教,逼佢係廁所痾,習慣左就會識。
佢所有起居飲食由老豆負責,唔食既話下餐再餵,方法就係到,最重要係屋企人想唔想變
夏天帶佢出街, 除左比佢飲多D水, 重有咩方法降溫
唔好揀中午行,唔好行太耐,搵遮陰位休息
佢去第2個屋企 放報紙俾佢佢會識屙 淨係返到屋企就周圍屙
而起居飲食由老豆負責都試過 佢真係夠膽死三日都唔食野
狗既習性係咁,習慣左係邊到痾就好少會變,除非環境變左
佢去到第二度,一個全新既環境,佢就要重新適應,所以識係報紙到痾
咁有冇試過老豆帶落街?
隻法鬥成日企係廁板最邊邊位痾屎,一蹲底痾d屎全部痾晒落地,但係佢又真係企係塊板上面,想屌又唔知點屌
同埋我隻法鬥好瘦,夜晚果餐糧+白飯(有時牛筋+白飯),朝早剩係餵糧
開始肥返d, 咁樣營養應該無問題? (屎正常硬度)
有啊 佢會唔肯行
唔洗屌,反而捉佢有時痾中裡面就讚佢
唔過肥過瘦就得
慢慢黎,唔肯行就抱住落去,就算坐公園都得,目的係要佢習慣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞