[多D黎密D手]犬隻訓練師義務教狗

1001 回覆
110 Like 4 Dislike
睇一睇係好d,依方面醫生係博業d
對食物慾望太大,試下上繩練,手拎全野食,再掉其他野食落地,但控制住佢唔好比佢拎到,之後要佢只可以食你手上既野
睇黎呢個情況好似唔常見
Poodle,男仔,7歲。屋企冇人就四周圍wee wee,夜晚等我地瞓左又走出去周圍wee wee.有咩辦法?
係,因為通常都好醒訓
拍都唔醒真係好少有
平時係落街痾?
7歲貴婦狗 有人喺出面走廊經過就會係咁吠 唔理佢試過 分散注意力都試過 要佢坐定定冷靜都試過但都係唔得出到街情況會好啲 但啲人想摸佢可能就會吠 有時又唔會 想問有啲咩可以改善到
有冇試過係屋企上住繩,一吠就chok+no,然後帶佢去一個密室困十幾秒,之後放返出黎,重覆咁做
係屋企痾,
5個月大松鼠仔,極度活躍,佢學識系尿布屙尿(屙錯位唔罰唔鬧唔打,屙啱位有零食),但教極佢都唔識系狗廁所屙屎,周圍屙(有時會玩野系尿布隔離屙尿)
已買圍欄但無咩大改進(入圍欄會咬尿布)有咩方法可以教好
咁都係落圍柵教,不過廁板買邊款要睇佢平時係跪係到痾定企
咁廁板呢?廁板既作用就係防止佢玩尿墊
廁板無買啊,但可以添置
其實用圍欄訓練定點排泄方法係要點做?佢仲係唔肯喺尿片上開大
4歲半小型牧羊犬,我一去搵拉窗簾,有人打電話去我屋企,或者有人㩒我地門鐘,就會吠得好勁。想減少下呢個症狀。

大師有咩意見
請教, 三個月大松鼠仔
1. 我地一離開佢視線就會叫, 叫叫下就停, 之後就無事, 但次次都係咁, 係咪都係要出入多啲等佢習慣?
2. 係圍欄入面就識去廁板,一出黎玩就唔識去返廁板屙, 係咪要慢慢擴大個圍欄等佢識去返?
我想問下我隻柴犬兩歲半大
日日帶佢落街都好驚
驚到震同會賴屎
試過用玩具同食物令佢輕鬆啲都唔得
但痾完佢又會好開心
可以點做
唔肯就逼佢係上面痾,圍柵既作用就係唔比佢選擇,冇其他地方比佢痾
電話響依樣長期開個聆聲聽慣左就冇野
門鐘就要練一練,落條繩然後搵人去禁,一吠就困佢入一個密室,等佢冷靜落黎再放返出黎,重覆係咁做,做到佢有一次唔吠就獎佢
係,你諗法正確,試下work唔work
但佢好勁,我播15分鐘,佢就真係吠足15 分鐘,好似唔駛抖咁

咁我係咪一樣照播,由佢吠到唔吠為止
咁奇怪
賴屎係知要落街就係屋企瀨?
新手請教
領養左隻3歲德國牧羊
想教佢定點去廁所
但佢一日既次數好少
一係忍到放狗先去廁所
一係就襯無人係屋企就隨地去
想問應該點做先教到佢?
唔該你,我再試下
15分鐘好短咋
定點廁所都係圍柵教架啦,可以睇返上面,講左好多教法
不過佢忍到就盡量帶佢落街痾,牧羊狗要行多d,唔係後腳會好易老化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞