[多D黎密D手]犬隻訓練師義務教狗

1001 回覆
110 Like 4 Dislike
有冇試過用玩具轉移,例如掉波比佢跑或者同佢拉扯下
食屎果到你要轉落街痾等佢戒甩左先
咁佢一定係屋企痾啦
都係果句,教定點廁所一定要set圍柵
有呀,但一冇野咬就咬人😂
咁可能要等佢大d先可以戒到
Btw麻煩哂你
你好,想請教一下,我領養左隻混種比熊未到2歲,bb既時候拎番黎,佢細個好乖,但大大下開始有攻擊性。佢如果鍾意果個人就點玩都得,唔鍾意就直接會咬人...我覺得轉捩點係佢半歲果時同其他狗玩果時比一隻狗咬左啖,所以佢而家都唔鍾意其他狗。
另外就係有人抱住佢既時候佢會特別有攻擊性,我上網睇呢個係同佢覺得有人抱住既時候自己地位高d/勁d咁解
請問我應該點教佢?
八哥黎 佢可以坐係大脾爬上心口再爬上塊面
如果有玩具同手 佢一定咬隻手
因為佢依家換緊牙,所以係會牙痕會成日搵野咬
你同佢玩多D過左依個時期就得
就係唔好抱住佢同埋比佢上梳化
如果佢係會經常上梳化,我估佢攻擊人個地點應該就係梳化
睇你點同佢玩啦,你拎住個玩具定係到佢緊係鍾意你隻手多D
你拎個玩具fing下,整下聲,或者輕輕打佢塊面,佢會想咬個玩具多D
我隻貴婦一年前領養 而家五歲女 已絕育
相信未領養前係繁殖場
而家無人係屋企時 有時會係門,窗或廁所門係咁跳 跳兩跳就會瀨屎或尿係地下
無人係屋企時出而落大雨 或行雷又會跳同瀨屎尿係地下
請問點教🙇🏽‍♂️
幾耐帶佢一次散步?
兩三日 有時早上帶左佢出街 我返左工佢都會瀨屎尿
佢只要有人抱住就會攻擊d唔鍾意既人,btw咁我地試下抱少d佢,thx🙏
好,咁我再觀察下先,麻煩哂你

佢要放電所以跳黎跳去,帶多d落街跑下,同埋買d益智玩具比佢冇人既時候玩
得一個星期加上係5個月大所以都冇得點教,想佢出街痾既辦法就係帶多d佢出街,每次不痾不走,貼腳邊係好事,踢到唔緊要,慢慢佢會識就個安全位,no暫時依家都唔會識分,識sit同hand已經好勁啦,可以試下down,手揸零食引佢去低位再輕輕禁全佢膊頭骨果個位
你好我想請問一下,
我有兩隻狗一隻三個月一隻四個月
三個月嗰隻今日第一日嚟到我哋屋企但係成日俾大少少嗰一隻咬我應該點做 我已經試過分開佢哋但係帶嗰隻都係咬細嗰隻我有咩方法令到佢哋可以和平相處相安無事 thx
佢未慣上繩所以驚同緊張,令佢唔想痾,慢慢會習慣。
No你可以試下加埋篤頸,令佢唔舒服,將no同負面野聯繫
三四個月應該係玩下咋?
睇落去唔似 四個月嗰隻一見到細狗就係咁吠好有攻擊性
開心興趣都會吠,除左吠會唔會嗚?
同埋有冇試過留血?
唐狗女兩歲 會E牙咬人 點算好?
已絕育
E牙原因層出不窮

護食
梳毛
嘈醒佢之後伸手想摸佢
去完街用毛巾幫佢抹手

通常佢一E我就停 大聲問邊個E牙!企係佢面前 諗住佢會驚比我繼續
但隻手一靠近佢又會E
點搞好
領養左隻唐狗bb,4個月,玩到唔識停,一叫停佢就咬人手腳。好中意咬紙巾。有時連玩具都唔show, 點都要咬人既手腳
流浪過?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞