[多D黎密D手]犬隻訓練師義務教狗

1001 回覆
110 Like 4 Dislike
都幾難 但會有呢個問題係因為我老豆?
P帶同choke chain有咩分別?
想養隻中国支那
要點先教到佢唔好亂屙屎屙尿又亂跑
運動量大加上獵犬性格
不過方法岩都教到
有兩個原因都有咁
1. 你透過霸住你去建立自己地位
2. 或者佢覺得大狗係佢大佬,而你地位低過佢,唔準你接近佢,其實由始至終都係對緊你發惡
其實入狗公園,唔打就得
佢感受唔到爸爸既愛
我隻松鼠半歲出街死都唔肯入袋,可以點搞同埋想佢唔洗用繩識跟住我行

唐狗女6個月大,但係好細膽,落街見到其他狗吠會驚,點搞

同埋見到我老豆瀨尿,唔知點解
點樣死都唔袋法?同埋屋苑唔可以就咁帶佢落去?無繩需要非常穩定先做到,穩定性唔夠好危險
屋企有兩隻
一隻柴 一隻屎(立莎)
柴養先 大隻屎兩歲
隻屎成日追隻柴 隻柴又成日讓佢
我就覺得兩條友係玩既 玩玩下又打下交咁
但問題黎啦 隻屎成日嘈 (本身捆係個「為難」到)
隻柴就一直自由走
有咩方法可以令隻屎收皮 唔好嘈
(有諗過長放出黎 不過驚佢兩條友打交打到周圍都係野)
帶多D落街,去多D狗公園,唔好太保護佢
見老豆一返屋企就瀨?開心到瀨?
咁應該係開心到瀬,有咩方法搞
你要做既唔係長困其中一隻,係佢玩得癲既時候阻止,分開佢地,再困撩人果隻入圍柵十幾秒再放,令佢知道一玩得癲就會比人困
一返黎唔好理佢,最好教基本服務,令佢見到老豆唔會咁high
姐係佢好想行,唔可以抱太耐一放佢入袋就係咁爭扎,同埋會係個袋入面叫,我樓下可以放狗淨係試過係狗公園放繩平時驚佢一野跑走左
其實如果屋苑比拖繩就唔好入袋,狗係要行唔係抱
由零開始學無繩隨行大約要兩個月
返去再試下先
隻屎好鬼頂癮
對住佢真係又愛又狠
屋企有隻11個月既柴仔由三個月養起,都有幾個問題

1.成日襯我地訓教同出街咬我地啲拖鞋,每日一早一晚出街放兩次,兩次都放大約一個鐘或者多啲,其實係咪佢太悶想人留意?有咩方法可以令佢唔好再咬拖鞋,已經咬爛好幾對,著緊啲拖鞋都冇對係完整無缺,諗過見到佢咬打佢pat同惡啲話佢都冇用

2.同之前樓上巴打講隻柴有啲相同,係屋企準備帶佢出街幫佢戴胸帶或者工字帶一樣都係匿埋係枱底唔出黎,點話點氹都冇用,係要格眼捉佢出黎戴,有咬胸帶同有時會咬繩既情況,但佢出街又好開心,係佢唔鐘意條帶令佢唔舒服要換p字帶個啲定係我地問題?

3.平時唔咬人,但就係滴耳仔好惡,係一見到枝滴耳水就即反抗逃走,一拎近想滴就會想咬人但咬到又唔痛個隻,諗住勇啲快手滴但佢又係咁反抗,完全滴唔到可以點做?係咪要戴狗口罩個啲?宜家係襯佢訓先滴但次次都係滴到一隻耳佢即醒,第二隻耳又滴唔到

4.本身有去狗公園放但次次都同一隻poodle係咁互吠 未去到咬 但我隻柴會好嬲 多數都係隻poodle吠撩起先 應該係唔鐘意我隻柴行得太近佢個邊 我驚我隻柴會開口所以通常都係即刻扯開佢,兩隻狗分開咗冇事但一行近又黎,好似好黑大家憎咁,每次都係咁 搞到都少去咗狗公園放,有咩方法令到兩隻狗和平相處,定係真係少啲去狗公園放?基本上放都會遇到隻poodle

唔該曬!
1. 係屋企上繩做,撩佢玩拖鞋,一想咬就no,唔理隻拖鞋就獎勵佢,比佢玩玩具

2. 有機會係唔中意條帶,亦有機會係戴果個過程,可以換p帶 成功戴到就讚佢獎勵佢

3. 都係,郁身郁細都鬧佢,強硬d捉住佢黎滴,滴到少少又獎下佢讚下佢

4. 要兩邊教先得架wo,一隻手掌拍唔響,不過你可以係佢吠果陣控制返佢,例如chok佢,no佢,再比機會佢打招呼

搞唔掂tg我
隻唐狗好細膽 夜晚訓覺一定要喘2個鐘氣先訓 有冇辦法改善?佢已經係訓床同櫃個條空隙
半歲柴,專揀老弱婦孺吠,又唔係狂吠,但就會吠幾聲。驚佢嚇親街邊啲小朋友,有冇計?

我用半chock chain. 吠已經有No 佢同拉佢,但冇咩效果。

試過佢吠個老人家,我就停低打佢個咀,一直到佢冇吠為止。但到我同佢走果陣,佢又會好唔憤氣咁細細聲吠多下,好賤格,有冇計
無人係到隻狗先會玩屎食屎
有人就唔會咁做
點搞
一日餵4餐架啦 狗玩具都幾個長期擺係到
每日起碼同佢玩1個鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞