[多D黎密D手]犬隻訓練師義務教狗

1001 回覆
110 Like 4 Dislike
從來無試過,都維持左大半年,係咪要放棄教呢樣野
我屋企隻松鼠 成日吠我 我一大動作佢就會吠
同埋佢知我出門口都會吠,例如拎背囊準備出門口就吠 過黎抓我腳咁
但對其他人就完全呢個問題
*完全無呢個問題
又唔洗,試下用圍柵逼佢企入去痾
其他人係指屋企人?
係呀

個位set成咁樣了,痾尿就好準,痾屎就落晒邊
有兩個方法
1. 換依種廁板,等佢冇位走

2. 搵佢張床貼住個邊,睇佢識唔識就
收到,試下先! 第2應該唔work,佢試過痾落飯碗度
哥基 唔想佢成日企 一座底同佢玩就爬上腳又落番去又再爬

同埋有時野一跌落地佢即刻衝去食/咬

有咩方法戒到
第一個問題唔係太明,撲人?

第二個問題可以解決,你用繩拖住佢,然後掉d野落地,佢應該會想衝過去執,你唔好比佢去,chok+no,之後佢一望你或者唔望果件野既時候就讚佢同比零食佢
類似撲人 佢佢成日想跳上我地身上面

第二 之前幫佢套頸繩佢即刻企定 拖都唔行
7歲芝娃娃mix松鼠
出街一見狗就吠
你可以阻止佢架嘛,惡d推開佢就得

戴唔慣姐,咁平時點落街
有冇試過帶佢去狗公園
有個位好多街坊放狗
人地過黎聞佢2下佢就想郁人
一推佢就好開心咁當我同佢玩

就黎4個月 仲未落過街 第一次落街有咩要準備/注意
芝娃娃通常得個樣,戴個口罩放佢去狗公園都唔會打
你越係保護佢就越學唔識社交
我隻狗除左屋企人之外見任何人都吠 都想咬 叫都好難叫得停 停一陣又黎料 六歲堂狗你估有冇得教?

(另外佢好撚醒 你以為佢收聲你行埋去你下秒仆街
所以點解話惡D,因為BB好易會以為你係同佢玩
唔好比佢執野食
隻法鬥好熱情,成日衝埋黎,摸親佢都用個口含住我含含下會用佢d咀邊肉妹下妹下妹痛我,我試過Q埋雙手示意no, 又或者佢一含我我就叫no, 叫佢sit,見佢妹似冷靜返諗住摸下佢又再含我,無限loop
主人地位低+地盤主義,教係可以但要落苦功
你唔比佢上梳化,再同佢一齊玩下玩具就得
地位低但平時佢又好聽話好乖
如果真係聽話你唔會控制唔到佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞