[多D黎密D手]犬隻訓練師義務教狗

1001 回覆
110 Like 4 Dislike
用反向訓練,佢衝前你就反方向調頭行,理論上佢會自己chok自己,之後就chok多幾次佢就知跟住你先會行得舒服,慢慢就會跟你行
唔該晒! 會試試
出面有人行過吠係因為看門口行為,要提升返主人既地位再係佢吠既時候喝佢就得,再唔得就用繩係佢吠果陣chok一chok佢然後困佢入房
出門口吠就唔好理佢,我估係因為佢之前吠果陣你地又返返轉頭哄佢,所以佢以為吠會有人摸
我有關於狗狗潔齒問題
我都知道應該刷牙係最好, 但係如果佢好抗拒刷牙, 有咩計
同埋出面好多個D潔齒棒, 其實係咪無咩用
高成本: 街市買舊牛膝煮熟比佢食
低成本: 寵物店有加工磨牙骨
好, 明白
係街執返黎既,唔知混左啲咩種...
細個成隻豬仔咁,依家變左肌肉佬
唔好意思,阻你少少位。

召集:所有喺聯合國工作嘅香港人

一齊響應聯合國價值,
響應 8月19日 World Humanitarian Day,
保衛人權,反對暴力。

肌肉佬?唔會係pit嘛
如果係既話咬主人都唔出奇
有冇佢大個既相?
光復香港
時代革命
巴打又係我啦,我隻唐狗換牙無食慾,連新鮮野都唔想食
我隻貴婦 6歲了
脾氣好差 會咬屋企人
一唔中意就會「咕」
「咕」完就勢人 真係大大力咬個隻
睇人教話指住佢個鼻 都無用
困擾多年 可以點做😔😔😔😔
換牙同食慾冇乜直接關係
換牙會更加鍾意咬野
會唔會係有其他因素
簡單D黎講就係惡過佢
比佢咬都唔好驚
然後係佢最惡既時候強行反佢肚
佢咕嘅時候已經長期起鋼
反佢肚一定會佢咬
之前試過比佢咬到手指d肉吊吊fing
或者有冇d防咬手套推介
防咬手套非常有用,只要禁過佢一次以後就會好好控制
不過一般寵物店好難有,要買就上網買
謝謝你
好人一生平安
屋企仲養咗隻貓 點令三個半月柴唔追貓?
我隻3歲柴女唔肯俾我剪指甲,用零食都唔得,肯俾人捉手捉腳,但一見到指甲鉗就狂縮,細個嗰陣試過剪到流血,係未有陰影
我隻狗仔明明識去尿板柯尿....但係最近冇人係家時就周圍亂柯尿....
仲試過柯落自己糧兜到....我地一返到家佢就知做錯野會即刻lay埋....
佢應該係發脾氣特登亂柯...但明明晚晚都有出去散步....
請問我可以點做?完全唔知佢因咩發脾氣...
我隻史納莎婆婆仲未學識定點廁所,屋企冇人就吠,試過一直吠到返屋企先停,岀街見到狗就衝過去同吠,有時見到小朋友又吠,唔肯定係咪我家姐屋企生左小朋友,當d小朋友係家姐嘅仔仔咁同佢玩?
其餘時間好乖,好聽話亦都好冷靜
https://www.facebook.com/PeopleOfHK/videos/896012047433323/

手足齊檢舉! 唔該
段片影到勇武個樣!
你好
我本身養開兩隻英短貓,一隻兩歲,一隻十歲。近幾日養多了一隻唐狗,呢幾日都把狗大部分時候放在籠觀察,晚間會用一個鐘與狗出外散步。
發現左一個問題,細貓會對狗好奇,會行到好近狗籠八卦狗,但狗發現她靠近時,多數都會先發出烏烏聲,再向貓吠過不止!想請教有咩方法可以培養佢哋和平相處?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞