[多D黎密D手]犬隻訓練師義務教狗

1001 回覆
110 Like 4 Dislike
原來15分鐘係好短
唔係啊係驚到瀨屎
第一次抱佢落街成身屎
要兜住佢屎忽先得
明明屋企都痾左成噸屎 出街都有得痾
有無方法幫下佢
屋企一無人就發癲 已經早晚去散步
想問今日散步時遇到惡狗衝過黎咬
我危急關頭用狗繩扯起左佢再抱返

想問有冇可能會整親佢條頸或喉嚨?
我想觀察下佢會唔會有咩異樣
想問巴打知唔知會有咩異樣?
咁如果唔抱佢落街會點?定係其實佢係驚條狗帶?
可唔可以講詳細d,發癲既意思係咩
食得痾得訓得就冇問題
再唔係你揸下捏下佢條頸,佢痛會叫
如果唔會狗帶由佢就會跑返入屋
用車推佢就痾落架車度
但平時我開門出街佢又會跑出去跑來跑去
頭先試過黎冇乜異樣
一陣試多次confirm下
試下咁啦,上住繩練,將佢果餐糧轉做手餵,邊行邊練,一開頭係屋企練左先,定左啦行出門口練
正常都唔會有事,唔洗太擔心
咩都咬 咩都玩一餐 食左4分1張尿布
我係到就乖 但要返工邊理到佢
有買幾件玩具俾佢
狗係咪成左年會定d?
唔該哂巴打我試試先
如果唔理佢就大左都差唔多
佢幾家幾大?
4個月柴犬仔因為嚟屋企無耐所以仲放籠,但一放出嚟就唔肯係特定地方/尿墊去廁所,玩到喪周圍屙,而家試緊出嚟放佢入toilet(有尿墊)想佢屙完再玩,但佢都唔肯,點樣可以train 佢去尿墊thanks
就係等佢痾完先放佢出黎玩
會成日病
黎得切,3個月姐
巴打我隻狗好驚青佢聽到去街好開心 但見到陌生人就dup曬尾 D人行過佢又會回頭聞下
有時同佢行新地方就好搶繩好難控制 同會搶住想返屋企 已經用緊半chok但無用 佢扯到嗦曬氣都唔肯停
帶佢見多D人接觸多D就得
就算半chok都好,唔識用一樣變左冇用
姐係要hold住佢 唔好俾佢有機會逃避人?
哥基仔十一個月大
屋企有個圍欄圈左個空間比佢,佢亦都識痾屎尿係里面個廁板,一直都好想掉左個欄佢比佢係屋企自由活動
但係佢一出尼就係咁跟住人,而且一出到尼就周圍屎尿,原全唔識返入去圍欄個廁板度痾
試個將個欄收埋,但佢都仲係周圍㢌,一定要困住佢先識係廁板痾

可以點算想比佢屋企自由活動
其實就咁企係多人既地方就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞