[多D黎密D手]犬隻訓練師義務教狗

1001 回覆
110 Like 4 Dislike
咁冇得教
等侯人道毀滅
始終係BB,煩係好正常,種種既方法都係令佢做少D同埋唔好大左都照手
由3個月到依家都係咁?
依家冇事就得,不過要知道佢係比咩嚇親
估計係因為訓哂教佢係平靜既狀態會識去
有人係到佢處於開心興奮狀態,之後失禁
工人負責哂佢起居飲食
同埋佢想咬個工人果陣你地唔好抱走佢
反而要捉住佢跟住反佢肚
我隻貴婦女十歲喇 細細個俾第二隻狗狗爭過野食之後就好鐘意收埋啲野食
可以一啖食哂嗰啲就唔會既,但一大舊少少要慢慢咬 etc.潔齒骨嗰啲 就一定會挖個窿收埋,仲病態到挖完一個位又會覺得唔安全,一直含住舊野周圍搵地方收
之後又唔會攞返出黎食
可以點搞
一收埋你就係佢前面拎返走
玩具貴婦應該養左兩三年
之前係家姐養 後尾佢搬左返黎先帶埋黎
以前家姐俾佢周屋屙無特別教
而家佢係屋企又係屙得好隨意
覺得佢知係邊個位屙
但10次得5次係附近屙
仲要得一次係屙得中張紙
有係佢屙啱位嘅時候俾野佢食
都試過佢屙係第到時鬧佢之後唔理佢一段時間
但都係無乜改善
好!佢都有改善,不過要加緊訓練先得!
因為佢痾完你唔清佢唔會係同一個地方再痾
但佢反而調轉
有時佢屙左係張尿布到唔換佢反而會再屙返上面其他位
但見屙到無位幫佢換張佢就屙第到
睇下你屋企有冇露台,冇既話廁所廚房都得
困佢一日觀察下,放兩張尿墊睇下係咪真係淨係去死一張
唔該巴打 我再試試
佢俾個膠做嘅錢甖揼親 不過完全冇重量 可能跌落嚟嗰陣掂到個頭 所以暈低咗 佢而家都正正常常咁 不過唔知會唔會有後遺症 所以想知多啲方便去睇住佢
同上面啲狗仔一樣 鐘意咬下咬下啲手腳
但佢6個月絕完育就開始有漏尿同會發脾氣咬人咬到流血
佢真係當工人係仇人咁..
之前已經咬到佢流晒血
罰佢坐監又冇用 鬧佢又冇用..
姐姐而家見到隻狗都要調頭走
巴打,仲有個問題 佢會揀人蝦 仲會吠家姐。佢咬人我會放佢入籠冷靜 但佢知要罰就會掙扎得好勁。除左食物,有無咩快速calm down既方法?
都唔會有咩後遺症
不過詳情緊係問返醫生好
先解決護食果到
轉用手揸住個兜餵,餵下又收下,練一排先,驚比佢咬可以用毛巾包一包手
就算咬都唔好縮,反而要推開佢
*話比佢知唔可以用咬黎解決問題
戴住口罩練
一咬就反佢肚
掙扎係好事,即係佢覺得係負面野
咬人>出現負面野,咁佢就會減少咬人既行為
不過唔係一兩次就做到依個效果,要重覆做
睇你地D回覆我就覺得我自己個兩隻老虎狗好乖
法國老虎狗
大師
六個月柴犬,平時冇咩野

1)去完街抹手腳會咬人

2)一阻止佢做某啲嘢,例如唔俾佢咬爺爺,佢就會開始咬人模式唔算勁大力唔會流血,我企喺度用手指住佢話佢,佢仲會跳高瞄準手咬。似乎特別唔鍾意我地伸食指出黎有冇辦法減少呢個情況?

3)出街前上繩,佢好憎條繩,一拎出嚟已經起晒"鋼"
上繩會激動咬到我損損地咁,比平時大力好多
有冇計
我買咗條新嘅狗帶,未帶過,但依家一拎出嚟俾佢見到又會請下佢食嘢咁,等佢有好嘅聯想有冇用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞