[多D黎密D手]犬隻訓練師義務教狗

1001 回覆
110 Like 4 Dislike
最高嗰隻指甲可以點處理
咁好易
惡過佢凶狠過佢就得
佢跑既話一樣會自行磨平,睇下佢鍾唔鍾意玩追波
好 我下次試下 thanks
另外之前話咬人可以開始上繩,但解狗繩嗰陣佢又咬人,一伸手埋去佢就唔想俾人掂要咬人,好難搞

想幫佢抺下身,抱佢之類都有時會咬人,已經可以咬到流血
如果上繩可以做到就上住繩做
做慣左先解
8.16 學界-Stand With Hong Kong聯手萬人集會!國際本土戰線會師!
「英美港盟 主權在民」集會
日子:16/8(五)
時間:8:00-10:00 pm
地點:遮打花園

(1) 英國確認中國違反《中英聯合聲明》國際條約;
(2) 英美國會各自制訂通過香港人權民主法案,制裁損害香港自治、自由、人權與民主的官員,如凍結他們的英美資產、禁止他們入境。

#反送中活動
我男朋友養左隻茶杯貴婦狗五年啦,一直都無時間教佢,依家隻狗成日係屋企隨地大小二便、挑食(細個開始有食人既食物)、遇到其他狗會惡、護食,請問可以點樣教番好佢
首先教廁所就set圍柵限制住佢個活動範圍,等佢習慣係廁板去
放低兜耀,唔食就拎走下餐先再餵

護食係對住其他狗先會?
D狗太熱情成日撲上黎可以點應付
https://lih.kg/1476837

Sor岩岩開完post先見到呢個post
但佢好似唔識餓咁,本身已經好瘦
護食對住人都會
挑食同護食好少會同一時間發生,兩者係矛盾
咁平時係點餵佢?
隻狗成日自轉好似破地獄咁唔知搞咩
狗狗領養前可能比單車嚇過,宜家出街一見到單車經過會用盡全力衝過去好危險可以點算
精力消耗唔到,要帶佢落街放電
帶佢去睇人踩單車
領養咗隻狗,佢一見到嘢食就痴咗線,有冇辦法可以令佢冷靜
轉用手餵,邊餵邊做服從
10個月柴狗成日都勁興奮 一開門就跑出去大堂跑嚟跑去 捉都捉唔到 但係上帶落街就拉極都唔郁
因為佢覺得佢先係大佬
想行就行,企就企
建議出街猜P字帶
一上帶就雪硬咗咁 每次落街最後都變手抱 點搞
佢未慣
下次逼一逼佢行
唔好抱,一抱就等於獎勵緊佢企係到
其實唔好一野就逼佢行,
反而要分析左佢唔肯行背後有咩野原因
首先你要觀察下佢上左繩後除左宏觀望落去定格外,可以仔細觀察身體各部位,如耳仔有無跌落嚟,尾巴狀況,眼神,
不過就你所提供嘅資訊嚟睇,佢係驚嘅機會就細啲。
我想知 隻柴柴係屋企上繩會有咩野反應,見到繩同上左繩後
通常主人見既野會同其他人唔同
所以好難知背後個原因係咩
加上柴犬我行我素,所以我都幾肯定佢唔係驚只係唔慣
不過上繩係出門口前做而唔係落到街先上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞