[多D黎密D手]犬隻訓練師義務教狗

1001 回覆
110 Like 4 Dislike
佢有時郁到手都捉唔實...每次同佢搏鬥都好攰
巴打有幾個問題想問:
1. 咬門, 咬木, 咬布(e.g. 佢間屋).. 我話佢, 佢會唔做.. 但係就算我個人係度, 有時佢悶都會照咬..同埋佢覺得所有ge 野例如毛公仔同𥿄盒都係佢GE
益智玩具要擺野食, 唔可以長擺....有無方法?
2. 除左用野block住佢, 有無方法唔俾佢上Sofa? 我怕佢整親隻腳.. 試過整個無咁高ge 野俾佢做樓梯, 佢都係直接jump 上去

- 1.5 years old King Charles Cavalier Spaniel
咁你有冇鬧過佢
無呀 我怕反而鬧佢佢會仲怕剪甲洗耳
會,仲會追住咬
btw, 有時食完野會成嘴都係
1. 有冇帶佢落街?幾耐帶一次?
2. 唔洗block,係趕佢落去
所以點解要完左要獎勵返
咁佢應該經歷過D野令佢驚左/唔鍾意,都可以強硬地令佢服從
其實佢地自己會清理到
明白 等我下次試下先 謝謝你
好的
唐狗 平時好乖 咩人都痴又為食
但帶佢出街 佢成日係咁扯繩周圍聞周圍索
出左街拎住狗零食都唔食,
但一返到屋又即刻變返極為食
點樣帶佢出街個陣可以乖d同跟住行唔好扯繩走?
用反向練習,佢搶你就反方向行,唔洗比指令,佢會自chok,跟就讚佢
不過就咁講你應該都唔知係點做加我TG我再詳細教你
都1年了
狗狗之前俾人棄養過
好驚入狗袋車車 會咬爆個網出黎
同食親零食都會自己企起身
但係佢膝頭唔好 想教佢改
可以點算
你係屋企每次叫佢過黎都比野佢食就得
咩狗咁勁咬爆到個網
咁你比野佢食果陣唔好拎高,由低比佢
1. 我有一排每日帶佢落去二次, 朝早大約15分鐘, 晚上大約45-60分鐘...佢都照咬...呢排就少左
但就算行左一個鐘, 佢返屋企抖返一陣, 抖好左就會周圍搵野玩/咬

2. 我可以趕到佢落去呀... 但過一陣佢又會上返來
屋企隻狗八歲了,最近開始會間中食返自己既便便 ,可以點搞,明明以前冇
隻狗狗成日聽到小小動靜就吠
有人行過門口都吠
一返到屋企係門口已經吠到拆天有咩方法
約瑟爹利仔
有無乜方法令佢無咁抗拒
之前咬爛左自己架車 依架用袋好快就隊到個頭出黎
同佢去街好唔方便
咁佢係服從性唔夠,鍾意咬咩就咬咩。

你趕左佢落去之後要阻止佢跳上黎,係佢一想跳就要阻止,諗都唔可以諗,唔係用野block佢
有冇轉到糧?冇既話係佢消化系統差左,買D消化酵素比佢
有人屋企都係咁?
唔知關唔關未絕育事
你肯定佢係驚?如果佢驚既話會唔肯入袋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞