[多D黎密D手]犬隻訓練師義務教狗

1001 回覆
110 Like 4 Dislike
狗仔會識聽指令sit
但要佢sit住唔郁好難教
我果隻返咗屋企個幾月,之前有用尿墊吸返佢啲尿放入籠,但佢都係通屋屙,呢家變咗佢鐘意係邊屙就係邊,全屋人跟住佢尾清潔 仲會係床上屙,我唔係咁頂得順,但除咗我之外全家都唔覺得有問題
想問下有咩書介紹?
唔該晒
買消化酵素比佢試下 我隻之前都會
佢平時係咪訓籠?
狗唔會係自己食同訓地方屙
買欄啦 限制佢活動空間好教好多
陣間去買
佢訓我地張床,籠出面放佢個食物兜
隨便啦
Lm
你可以係屋企上住繩,但係比佢自己活動既,佢一吠就拎起條繩chok佢一下+NO再捉佢入房閂埋門,過左十幾秒靜左先先放返出黎,重覆咁做
都係同樣方法,要快D改,唔係大大下就痛
消化系統問題,依家果隻咩糧
教廁所用圍柵教先穩定架
佢以為你想同佢玩,一咬手就禁脷,禁到佢唔舒服
就係咁啦,唔該ching
依個就係stay,要慢慢黎,由停兩秒開始,慢慢加上去同慢慢拉遠距離
屋企人好重要,如果佢地覺得冇問題訓練師好難介入
之前都乖㗎,由佢bb開始已經教識咗佢去個廁板到㢌係呢排唔知咩事周圍咁瀨尿,一開頭以為佢唔鐘意隻尿片,但係換咗第二款都係咁
1. 狗狗行為調整訓練全書
2. 看見狗狗的72個天賦
3. 狗語大辭典
依幾本係誠品都有
有機會係佢知道係唔係廁板痾都冇乜影響,廁所教得唔夠穩定就會打回頭
我做上門美容,有個客搞唔掂
3歲唐狗女,怕人但唔咬
頭一兩次上去都OK,第三次幫佢擠肛門線佢驚到痴左線,之後再去,好多地方都唔掂得,尢其後腳,一掂就嗌到仆街,琴日幫佢戴口罩剪指甲,因為真係太長,好免強夾住剪,但佢嚇屎尿肛門線
有咩建議
1. 自己隻柴三歲
出完街幫佢抺腳佢就係咁「胡」我
特別係前腳 好似想咬人咁
同佢剪指甲就叫到好似劏豬咁 抓到成手都係

有咩辦法教番好佢

2. 格離屋隻金毛六歲
我間唔中幫手湊下
因為佢成日唔係屋企
個次帶左佢過黎幫佢用布摸d手手腳腳又係咁
一拎紙巾出黎又係咁「胡」
諗住佢冇乜野唔識死 幫埋佢剪手指甲個陣一淡咬左落黎
後尾先知佢有陰影 比人剪到流過去 玩紙巾比人打到飛天

有咩辦法可以等佢冇乜呢d陰影
我有隻領養左1年柴犬就黎4歲 有嚴重咬人問題 一遇到唔滿意就會咬 有時行過都會比佢露齒同想咬 喂佢食零食又會比佢咬 出門口前佢都會露齒吠好似唔想比你出門口咁樣 同埋抹身同滴frontline佢都會好大反應係咬人 屋企人比佢咬到怕左 已經話想唔養佢了 佢有前科都係呢個原因比人地棄養佢 搵過寄宿訓練話佢學壞既程度有9級 而家全屋都淆底
肛門線係咪要得閒清? 有時放狗有其他狗主話要搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞