[多D黎密D手]犬隻訓練師義務教狗

1001 回覆
110 Like 4 Dislike
狗仔7個月大 瘋狂地鐘意奶人 咀同手同腳趾都熱愛奶
夜晚比佢上床訓 完全奶到忘我 搞到我訓唔到放番佢落地
追加最近咬人越嚟越大力
no極都唔聽 大師 到底要點教
我隻柴柴都係,一著拖鞋就狂咬
有時番工見到我著鞋又吠
見到我著襪又吠
我隻唐狗女依家去到狗公園,見到啲佢好鍾意嘅狗就會衝埋去追住黎咬人地頸,仲叫極都唔聽,勁興奮嚴 我肯定佢唔係想攻擊人地,而佢從來都唔會整到人地受傷,佢真係純粹好想同人地玩,但可惜未必個個主人都okay自己隻狗俾其他狗咬...佢無興趣一齊玩嗰啲又完全唔會搞人

重點係佢之前都唔係咁...我唔想其他主人唔俾自己隻狗同佢玩

請賜教
因為你越拉住佢,佢就越渴求果樣野
首先唔好同床訓,分返開主人地位
買d磨牙骨比佢就得,通常大左就唔會咬手
出門口有冇吠,有得係分離焦慮
都要睇埋對方隻狗係咪都係咁玩,兩隻都係咁就冇得搞而且唔洗教,如果對方唔係既,純粹好似比人虐待咁,咁就要阻止,你一手叉落佢大脾對上果個位置或者抆佢後腳,之後再上返繩冷靜一陣
出門口好乖,只會眼定定望住
有人係門口都唔會吠
淨係狂咬腳同手
佢幾大?如果都係幾個月就正常,方法都一樣
5個月
我唯有比其他玩具佢咬,令佢分心
磨牙骨幾有效,有得食又有得玩
同埋請問點樣有效訓練定點大小便
我試過跟上網學,放d尿片出黎,之後逐少逐少減少個範圍,但係佢一見到尿片就咬
之後買左廁板,佢又訓上去玩同咬
依家通常都係睇準佢就快屙,因為屙前佢會狂跑
就抱佢上廁板
最有效係用圍柵逼佢係廁板痾,等佢習慣左再擴大
I’ve just opened a pet store 🏬 hopefully it attracts many customers since I’ve bet the farm on the shop.
想問下
狗狗唔會向屋企大小便,次次要去散步先去。
thank
屋企隻細狗好貪玩 叫佢摸佢都即刻拎個波黎叫我掟 連續玩半個鐘都唔會攰 點搞好
It depends on what is your shop position. you may need diversified service to attract different customers such as training, grooming, online shopping, and delivery. Find me if you need help
正常呀
狗係唔鍾意係自己地方痾
可以試下買D益智玩具比佢自己玩
不過佢唔放電就會係屋企搵其他野咬
但係返工,無時間同佢散步。佢要忍到我返嚟先去。可以點訓練屋企屙?
星期六日去狗公園, 如果無分大狗細狗區

唐狗一定比班Poodle主人歧視, 見過好多次, 唐狗走過去, 即抱起同走
但其他純種大狗就無事

btw, 有時都要睇下對面隻狗狗想唔想玩
要等佢忍唔到先會係屋企痾,同埋隻隻狗唔同,最壞情況忍到膀胱炎。所以我建議係返工前放一放,放工返去再帶
我綜合左馮係黑色尖耳或者個樣衰少少既狗都係比人歧視
都明既poodle太細隻, 有時大狗玩得太興奮, 有機會撞親poodle

不過係狗狗既世界, 應該唔會分純唔純種, 係人類先會咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞