[多D黎密D手]犬隻訓練師義務教狗

1001 回覆
110 Like 4 Dislike
因為本身屋企仲有隻poodle
poodle仔太自我,話佢唔聽
試過將佢兩個分開,婆婆就好似教得到少少
所以會唔會poodle仔教壞婆婆...?
到真係就剪佢個樣會好兇,有機會會咬
Can you define your dog’s body language? I’d like to know more about it
狗係群體既動物,互相學習係好正常
但係史納莎真係有點老,教唔到廁所
冇人係屋企親吠係因為分離焦慮定其他原因?
咁戴個口罩剪,一係就唔好剪直接帶佢落街跑磨平佢
That is so extensive. Do you have any specific?
如果係分離焦慮症可以點教?
仲會吠隻貓有時,係想攻擊定玩?
同埋佢一入籠就即刻屙督尿,好似想我地清潔放返佢出嚟咁,應該點教佢?
就係有人係屋企都比佢習慣獨立自己一個
例如唔好同房訓,唔會比日攬攬抱抱
3個月就應該唔會想攻擊既
可能會有少少聯繫,次次痾完尿就可以唔洗困籠
不過咁細係教唔到廁所
因為都長長地,會唔會傷到狗狗?
 入親狗袋都痾尿係袋 可以點改?
正常有落街散步都唔會傷到
我養過好多隻狗,隻隻都唔會剪,隻隻都冇試過爆甲
太興趣?
我諗都可能係 佢唔太鍾意入袋 要格硬入
同埋佢出去玩 去D狗狗café 幾個鍾唔痾 一入袋就痾
佢已經慣左一入袋就痾
要改變佢個習慣先得
咁平時廁所係點解決?
佢平時屋企廁板痾
夜晚出街散步從來只去大 唔去細
咁佢係廁板痾完再入袋都會痾?
佢唔係係廁板痾完即刻入袋
可能係廁板痾完隔一段時間先入袋
咁平時你拎個袋出黎佢會唔會好興奮?
都會呀 興奮 但唔肯入 要用零食引佢入
咁你可以試下得閒就拎個袋出黎,但係唔係帶佢出去
等佢開心一輪又又收返埋,重覆做
順便睇下佢會唔會係依段期間返廁板到痾
等佢痾完先再入袋
睇標題禁左入黎 以為係教點樣教啲會拎警棍嘅狗
果D教都哂氣
等候人道毀滅
教點樣打狗 馴服狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞