有冇人可以講下90年代-00年代初廣東省嘅治安有幾恐怖

1001 回覆
1095 Like 13 Dislike
出事冇得賠
羅湖城咁多年都冇變過
只可民事索償個司機
uber唔會賠
其實以前北上叫雞都幾勇
仲有司機玩老破你就渣都冇
我老豆90年代喺深圳返廠都畀人問要唔要買支紅星
其實到依家上親去都唔敢用羅湖口岸
細個都依家都覺得嗰到好恐怖

早十年前真係周地乞衣 斷手斷腳嘅細路
大陸有幾億個天眼 監控系統勁到仆街
係街有人話係你男朋友/屋企人夾硬拖你走 就算大叫救命反抗都好 拐子一話係家事/情侶扭計 路人就唔會插手 再者大陸啲人有幾正義吖

除咗求救之外 更應該係搶路人啲野 例如手機掉落地整爛佢 有攤檔就掀起佢 搞得越大越好 呢個時候畀你搞到嘅人又點會放你走 拐子都知難而退 就算事後要賠幾多都好 都好過冇咗條命冇咗成世
仲有新彊仔喺街邊賣刀賣電鎗
支那多好撚多喎,密到嚇死你
扑頭黨
果個監控系統勁到 你係網上鬧習大大壞話 十分鐘後就會有人上門拉你
人口販售到現時為止中國市場都係佔最大
支那人真係要管的
依加係支那犯案 真係睇個班公安有冇心機想拉你
十歲果陣
係大陸車站見人搵廁所
周圍行來行去

佢入左一個好似後樓梯既地方

同一時間 有個食住煙既男人
眼神一睇就知唔係好人
望實依個廁所男 見佢入左去就掉煙頭跟入去
我肯定係湯死牛

直到依家 20年無番過去 佢既眼神我重好記得
咪就係落香港買奶粉 走水貨果班囉
係大陸論壇見過人講長途司機的事

除咗搶野偷野之外 有啲仲會掉條屍係路邊 夜晚晚睇唔清就車咗上去 呢個時候隔離啲草叢就衝十幾條友拎住架餐岀嚟話你車死人 唔賠錢就賠命

同樣都係丢屍係路邊 不過係明眼處 身上有啲金銀首飾 引啲司機貪念起落車執 故事入面個司機忍得住冇落車 唔拎死人財物 行冇幾遠係倒後鏡一望 有幾條友係附近走岀嚟搬條屍係第二度 嚇到佢死 條命仔差啲凍過水

放針拮爆呔之後等你冇路走 再謀財害命呢啲都睇到唔少
你都可以打左佢跟著扮冇事走
冇人會理
試過比乞衣追,差d比人捉去做乞衣女
言論符合姓名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞