有冇人可以講下90年代-00年代初廣東省嘅治安有幾恐怖

1001 回覆
1095 Like 13 Dislike
都係個句,尖沙咀就踢你去油麻地,油麻地就踢你去尖沙咀,佐敦道就乜鳩都有。到佐敦道都比人踢爆有問題,就油尖區一齊踢佢地去旺角,旺角又踢返佢去油麻地,果欄就變成另一條冇人知既狹逢
不如搵人推薦吹奏大陸嗰d youtuber
去上面講過嘅地方拍片 介紹
唔知仲返唔返到香港
啊公好醒
係我就叫肥媽走上一住 住返晚先喇
最初係買貨做生意 通常來自同中國友好嘅非洲國家
但人一多就有其他職業 由餐廳去到妓院都有 好多住耐咗唔肯走就過期居留 但因為冇證件做唔到嘢好只可以靠犯罪生活

呢一班危險過香港嗰啲好多 因為同中國有好嘅多數都係垃圾國家 好多打過內戰
both reasons
非洲有邊個國家冇內戰史
南非
三元里
好明顯呢個男人蠢
阿公好彩
冇性個D理撚你
其實係

條友應該第一次做
好多巴打都試過坐大巴返英德搵唔到廁所屙落飯盒度
以前臨到新年好多人搶野,d人聽到樓下有人嗌搶野或大叫只會好輕描淡寫:又有人搶野,新年前係咁

近10年8年公安要求d人自己比錢裝cctv係樓梯同閘外之前條線要駁去公安局,依家d治安先叫好左

以前禁電單車係因為太多電單車黨搶野,但依家反而一街電動單車,d車係到靜到冇聲
我都試過,應該係我老婆試過
我一轉身睥一睥佢
佢就即閃
小學果陣有一排好興返深圳玩,應該係因為平,少少錢就做大爺

周街d人都係好寒酸,一班班人坐曬喺度,一行過會望住你,好恐怖

條街勁污糟

果時我記得去過香蜜湖,有酒店有樂園咁,有馬仔同駱駝騎
街邊d食店有果子狸/野味食

不過對比香港都係好污糟,酒店個室內泳池d死烏蠅多到好緊要

後期屋企冇乜錢都冇再去
你柒撚到大陸人都唔敢捉啦
d youtuber 即係好似日日去ifc 置地 elements 咁都唔會覺得香港有咩問題啦
唔使理班撚頭
我唔係lily
大約97年左右時間
試過同老母搭大陸啲巴士
一坐底幾分鐘我老母個手袋比人界開左

同埋成日聽到啲親戚講唔好帶耳環
就算帶都唔好帶啲大大抽野個啲
因為會比人一手扯落黎
大陸團啲賣珠寶玉器嘅旅遊點習慣放隻大貔䝗係啲客度
意在吸財 邊個坐得近邊個出事
制毒村
依家都有 不過冇咁張明目膽
好明一返香港即刻鬆一口氣感覺
到以家都唔夠膽去大陸
身邊有朋友笑9我 話以家大陸唔係好似以前咁架啦
我真係笑而不語
乜禁電單車咩
咁佢啲外賣仔揸乜車
深圳灣口岸+福田應該安全組合
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞