有冇人可以講下90年代-00年代初廣東省嘅治安有幾恐怖

1001 回覆
1095 Like 13 Dislike
有親戚比人係羅湖偷咗散紙包,本身唔知,但個細佬拎返嚟扔鳩返我親戚,罵佢死八婆,得硬幣
Lm
佢地食化學野食到on99
唔好到我唔敢返
90年代香港人月薪 = 大陸人年薪
搶成一單香港人 有排都唔使做
好有畫面
好細個個時同屋企人加親戚上大陸
過左羅湖之後去到一個似巴士總站嘅地方
本身我地唔熟路所以一齊停係到睇地圖
然後有班大陸人3-4個到扮路人咁走左過黎
拐左其中一個老啲嘅親戚去佢地泊係路邊嘅車
架車好似的士咁款
後尾我地發現
即刻全部人跑過去跟住係架車門到搶番番黎
好彩我地夠多人
加埋10幾個
然後班長輩就提大家話以後都唔好係大陸搭的士

因為太震撼同嚇親所以應該呢世都會記得
聽過東門愛滋針 同拐子佬既故事
老豆個同事 佢個囡俾人拐左 隔左好多年 個同事行係街上面 有個唔識講野無腳既乞兒係咪捉住佢 佢先發覺個乞兒係佢個女
細個老豆老母成日講搞到我 一返大陸就會驚到喊同一定捉緊老豆老母
個時啲賊(陀地)夜晚見到中港車就會掉條屍出公路,貨車佬停車既話就賠到仆街了
點過關
今年支那經濟會仲差。班蝗無得撈 偷呃拐騙一定仲多

深圳可以好小小 去東莞呢類邊皮地方就真係小心
識得有人屋企成村人食緊飯都比人入到屋偷野
好彩個賊偷完就走 無傷到人
其實諗衫應該一眼就認到
定專業到會換撚埋衫

如果親眼望住比人搬走認唔出
第時諗返應該會好後悔
一世陰影
聽人講 行行下街會被人偷走個腎
大家要留神
你唔會以為衣家有好過
8c
我估賣去其他地方
或者去中國再落後d地區做犯法野/乞錢
深圳得特區好少少

關外布吉至寶安算數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞