有冇人可以講下90年代-00年代初廣東省嘅治安有幾恐怖

1001 回覆
1095 Like 13 Dislike
我係聽過就咁扯,耳珠分開左
呢位巴打心水清

洗乜係咁強調係90年代同都市傳說呀,而家都仲係七國咁亂,只𣎴過係包裝下,等班十幾廿歲既on99上去送頭咋 ,想洗底冇咁易

邊條五毛有份係度扮哂野,我祝你全家大嘅今年俾人湯肚搶內臟,細既俾人拐去孤兒院當棄嬰賣
如果大陸支爆上面講個d情況都幾肯定會再發生

班撚樣到時無工開無野做

男既做賊,女既做雞又一大班

公路俾人打劫個陣汪阿姐都試過啦
個陣新聞都有報導過
仲有 大陸當年有折墮少少既親戚 住城中村(治安好撚差)

夜晚訓教要用雪櫃頂住度門
防止比人爆鎖開門 就算比人爆都知醒有時間拎武器/鎖房門報警

問佢有冇試過 佢話d賊通常都有刀 另外比你打撚柒佢
佢實覆桌 你在明佢在暗冇得玩

佢話試過一次拎把軍刀縮落床下底報警
以前有單新聞,
有港佬上大陸比人打劫.
上之前已好醒咁將d 提款卡留香港.
點之賊佬o係佢銀包慍倒張電訊商優惠卡.
迫佢去噤錢,結果當然係噤唔倒.
賊仔一怒之下同港佬打左之坑渠水針,
港佬最後涯到翻香港,第2日死左
總結一句:
姐係都係夾埋

就算放係現時,遇到咁既情況都唔知可以點做
真定假呀?😱
女仔唔值錢
細個同阿媽上廣州玩
喺車站俾啲黃牛圍住 佢地話有車飛而且即走 之後阿媽俾左200蚊佢地
佢地話未夠 然後total好似俾左400蚊人仔
但係班黃牛圍住晒 跟本走唔到
好彩最後有架摩托車經過 司機好人 即刻叫我地上車
帶我地去售價處果度
以前細過同屋企人搭深圳的巴士
好多人
有個男人無啦啦攞枝針出來
細個唔識 見到淨係識哭 係咁問阿媽幾時到站 好彩好快落左車 諗返真係
咁點算 有無落車屌9佢地
袋要咩前面

有細佬一定要拖住父母

羅湖橋愛滋針
所以點有可能唔整天眼,成憶個鏡頭影住你仲有得搶有得惡咩
全國用電子錢包都係咁,又怕搶又怕收假銀紙
今時今日的士站都仲有乞兒,但係本地人都睇唔起
每個地方發展都有故事,冇依啲今時今日點會咁安全,零晨4點係馬路都未驚過
有時真係唔係咁多政治理由,係地方發展既故事
依家都想睇埋落去點
以前啲乞衣多撚到
我都個朋友差啲比人捉左...
好彩大叫老母見到
03年左右
有危就有機
果陣共產黨割讓左深圳畀香港麻甩佬做後宮
喱個真 大巴丫嘛
極度有印象
最尾一句寒左一寒
以後....
把香港打造成大陸同胞的後花園
對不對

呢個真係冇諗過
嗰陣都係是撚但見個呀姐拎住個擔挑喺度R 生意
就埋咗去
點屌9
得一個女人加一個細路女
況且一大班人圍埋 點知係邊個做
係人地地頭,點到你屌9
所以到依家都唔明點解啲人會覺得深圳好安全同埋繁榮 明明都係過左唔係好多年
呢D野唔口耳相傅+詳細證據
過多兩年就消失係歷史之中
假象
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞