有冇人可以講下90年代-00年代初廣東省嘅治安有幾恐怖

1001 回覆
1095 Like 13 Dislike
仲有冇咁嚴重嘅
例如我媽試過俾錢一個乞衣結果俾勁多其他乞衣追住要錢
同以前好細個同屋企人返鄉下係餐廳食飯
走嗰陣漏低左個背囊,我地啱啱行出間餐廳已經發現唔記得攞,但即刻入返去已經唔見左,餐廳啲人都話冇見過
個袋明明咩錢都冇,入面得我啲玩具同以前好鍾意儲嘅卡 而且個袋係一個細個好錫我嘅親戚送俾我,佢地依加成家移左民好少見……諗返都好想要返個袋 所以由細細個已經覺得大陸係罪惡溫床
咪咁痴線啦
08年奧運前深圳都一樣係咁多黑衣。不過依家習慣左趕佢地走。應該好多去哂關外
因為落左order 驅趕低瑞人口,各公安治安唔想奶野一定做足,總之個啲野唔好喺我管既地出出現
而家大把其他途徑搵錢 除咗完全冇技能 唔玩呢啲啦
我都係,細細個成日講話有拐子佬會用個袋捉我走,嚇撚到我。
好奇一問,點解大陸咁多殺人搶野,屋企人仲帶你地上去?
我老豆試過比
成班人衝埋去佢到
佢即刻走
街頭追到落街尾
個陣味,令你離廁所100尺都可以係冇路牌既情況底下搵到佢 成間廁所本身就係個廁所,屙唔屙出界冇乜所謂,不過個兜入面就會有啲尿既結晶可以當靶射下咁,幾好玩 用公廁第一條守則:「快上快落」,不過都用唔到,因為你根本唔想係入面慢慢磨,上網都係留返去太古廣場先啦,入面個陣亞摩尼亞味,勁過十字車個樽臭鹽,昏迷休克都可以整返醒,所以我都未試過唔閉氣 大概咁上下啦 屙屎就真係未試過,唔好問我
而家都好多,不過人地都著得靚左,企埋同一個車廂你根本唔知係文雀。
火車站建設路香格里拉個段其實好撚多,上次見有個阿太比四個文雀圍捕…
因為啲親戚窮到燶都有錢日日打電話黎叫我地帶乜帶物上去
羅湖?~
係,呢十幾年既發展真係好堅
點解你地細細個就要去大陸
油麻地就踢去尖沙咀,尖沙咀就踢返去油麻地,結果全部三教九流係晒佐敦道咁上下
香港好多新移民落黎
過時過節就要返上去探親
結論︰連登好多大陸仔
Yes
好多年冇去了~
就係咁嘞
捉左又哂米飯,唯又踢黎踢去
而家唔值啦,乜柒都貴
好撚多地下賭檔 同雞場都係公安開既
細個嗰陣老豆老母同我講拐子佬專捉大眼既細路 嚇撚到我之後次次過關都瞇著對眼
成班支港人回鄉探親a ma
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞