有冇人可以講下90年代-00年代初廣東省嘅治安有幾恐怖

1001 回覆
1095 Like 13 Dislike
Btw有無人係中環見過一個大陸嘅女人
又係無手無腳
如果放d可以吉爆你條胎果d就pk啦
無得走
補充多樣比大家聽,
我丫婆都7老八十, 搭大陸巴士比人 後面用手摭眼 問:你估下我係邊個,丫婆以為係熟人,係咁估,條友係呢個moment除哂 佢d金耳環,就走左。好彩佢用正常方法除,唔係扯
唔明點解啲00後咁鍾意返大陸 仲要吹奏埋大陸嘅治安 上星期返一次都覺得想死 啲車唔理紅綠燈都照衝
以前聽得多屋企人講呢啲,搞到而家有時翻大陸都會凝住凝住驚岀事
北京奧運果年番過廣洲,成個車站都係特警,唔知佢地防緊咩,個個出入口都有特警渣沖鋒槍
膠袋區長就成日見
無手無腳係咪在環球去ifc 天橋那邊

大陸細個見太多見到無感覺
北角見過仲有些成身爛晒玩傷口
https://zhuanlan.zhihu.com/p/34880686

裡面有晒部分大家講既野
有相
所以高鐵真係成就佢地夢想
隔離jr 表示同情
背囊咩係後面,就係人地既野
要咩係前面睇住,先係自己既野
細個同屋企人返過 大家氣氛都好凝重 周圍啲人都賊眉賊眼 好撚心寒 唸起都驚
好耐無聽過呢句野
到今時今日我都好驚番大陸
每年老豆要我番兩次大陸去拜山
講真 近十年真係好左好多
其中一個原因係08北京奧運
(面子工程)

廣州07年就禁晒電單車
電單車黨就無左
同埋其他乞兒,賊仔,無賴果D都整頓左好多

而家上去唔會話好似以前咁唔好著咁光鮮,要拎舊電話上去
好似試過爆咗中間啲轆,因為唔係前轆同後轆咁主要,所以可以繼續行,總之未到油站都唔停得,所以以前香港司機通常幾架一齊上路,方便有個照應,記得我老豆長期有枝棒球棍係車
我個大伯又係揸中港車,有次揸返鄉下過年定唔知去飲,擺係屋企樓下可以望到架車,但油缸背住睇唔到,我老豆叫佢掉返轉架車擺,因為屋苑有cctv影住,但佢嫌麻煩無理 第二朝比人偷晒啲油,大約7,8年前發生
點解你屋企人咁放心由你自己走去第二度
第一單其實好近,係正門口,隔住塊玻璃
第二單果陣都好似小六
鄉下係清遠,條街d人個個都好恐怖
90年代仲黑白相
味道掛
今年就喺係清遠過年
可能係我主要都喺小區度冇乜點岀去 見到啲人都正正常常啦 係一眼望去點都有浸大陸除係度
定係清遠都有分市區唔市區
其實所謂好左,都只係假象,就好似一個地方轉去另一個地方,以前廣州由廣州車站轉左去天河區,再到呢家就轉左去城中村,深圳就由羅湖轉左去三和,只要你去一去呢d地區,發現根本冇變,三和呢家都係周街有人訓,會有死屍,比黑工頭呃,吸毒,搶野,偷器官,呢家NHK出左街,好快就會轉地方,根本問題唔解決,只會一直轉地方,我因為工作關係成日會去內省同京上廣深,根本支那就無變過
其實真係唔算好過以前好多
最多邊關附近整頓下, 但行入少少都要小心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞