有冇人可以講下90年代-00年代初廣東省嘅治安有幾恐怖

1001 回覆
1095 Like 13 Dislike
宜家成26歲人我都唔敢自己翻去
啦咁多人講得出,唔係仲以為他國真係安全呀話?
以前鐵路同大巴唔完善,啲人喺廣東省遊走多數搭小巴或公車,個時廣州做公安既阿公就教過如果見到架小巴上面啲乘客只坐2 4 5 7 8 ,九成賊車黎,唔好上

1 。司
門。2 3
4 。5 6
7 。8 9
10。11 12
13。14 15
個陣真係估唔到呢十幾年大陸變化咁大
而家個個仆住上去玩 用微信支付 飲喜茶 食探魚
好撚CHILL呀
大陸D人仲可以調轉頭笑香港落後/倒退
咁帶啲細路返去做咩
露底了
呢啲有錢搵又可以包裝成高級場所,緊係要留返係自己地頭 踢係踢個班乞衣同賊仔姐
重點係點解仲要去?
一黎,啲細路係屋企幾日冇人睇住會有危險。二黎,屌你老母一日著五件棉衲返去呀,你想熱撚死晒班老豆老母呀???佢地肯著十件,都著唔落細路size啦
唔好去公廁,正門入後門俾人運走,直接送去醫院拆件再賣去黑市
大陸吸哂香港既經驗
講真,香港已經係一條比大陸吸哂陽氣既活屍
我工作需要冇得唔上
就算明係拐帶都冇人會理
仆街,日光日白會展中心都見到有人偷野
法治倒退去70年代
真係細細個就係賊黎
咁就無辦法⋯⋯
而家咁發展 起碼仲有二三十年玩
香港就等滅亡
低質人口落哂黎 勁既上哂去
有朋友親戚係碧桂園買左樓,平時唔住,寧寧舍舍果晚唔想趕返香港係果度訓一晚,就果晚有賊入屋拮死左佢,上曬香港報紙。碧桂園係15-6年前係專做香港人生意,成個屋苑叫企理D,都可以發生咁既事,其他地方你話會係點
得個殼既姐。食乜撚野高級魚翅海味,間茶樓又大又光猛,裝修仲靚過麗晶,但就大把位唔坐,隊鳩晒啲客去坐冷巷。啲野唔好食,算,當你大陸佬口味係咁。啲侍應塊閪面,仲撚閪過大排檔啲中坑,唔講仲以為我爭佢錢
火車站隔離就係省中醫院
日日急症有血案
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞