有冇人可以講下90年代-00年代初廣東省嘅治安有幾恐怖

1001 回覆
1095 Like 13 Dislike
阿媽親身經歷
搭大陸啲長途車
去到一半 (定唔知係油站休息)
有班人衝上車 拎住刀 問全部人拎錢

可能同司機夾埋
如果喺大陸搭過交通工具,例如公車(巴士)
佢地會有廣播到站提示,另外有一句係叫你保管好自己財物,個時成日出trip, 有次冇的士又冇摩托鷄,同個廠妹搭左三個站公車。成程不停播呢句野, 即係司機知道有文雀上左車
其實我就係睇完呢個網先開post,所以先想問吓有冇人有親身經歷
支那宜家多佐用整容呃錢。鳩整或打乜乜針

識個女仔朋友 信v7話打乜野針可以廋腰大脾。同幾個朋友去深圳美容院打 藥水有菌 腰同大脾發炎。去睇醫生 要切開去放血。隔日洗傷口 玩佐三個月

班喜茶黨遲早會上呢D當
有啲商場仔/鋪頭係地庫,又收唔撚到,俾錢要連佢個wifi先俾到錢,勁on9
冇人講東門愛滋針?
依家大陸都係好撚多騙子
去親旅行都會比人呃
係兵馬俑門口都會有人話免費車你去兵馬俑
跟住係雲南搭船個陣會突然屈你比錢遊多個地方
雖然果度成日都要用we7 比佢偷資料
但個wifi 真係好撚快,不論商場定餐廳都係咁
帶部舊iphone (洗曬機) 去上網就得

香港?
都唔明班斷手斷腳點黎到香港
香港仲可以放佢地落黎
96-97年了
睇完兩頁冇時間爬
所以大陸全部轉晒用電子支付唔係冇原因,最多都係搶電話
快有撚用 fb ig google 乜㭍都上唔到
香港同冇掩雞籠有咩分別
覺得而家治安好
係因為前幾年經濟好
撈其他可能搵得多過偷同搶
而啲大城市商業區發展得勁
好似深圳福田區睇落正常好多
其實其他區咪一樣都係咁Shit
過返羅湖已經周圍爛溶溶咁
想像唔到支爆之後又會變成點
幾單都係深圳入面發生
1. 呀婆早上去街市買菜,俾人偷左銀包

2. 有女人係街市俾人搶耳環,扯到耳仔流曬血

3.夜晚食完飯返屋企,街邊仲好光,鋪頭都仲開,好多人既
望住呀媽俾人係電單車扯走左條鏈,嚇到我地兩個

4. 以前樓下好多針筒
你就係係車痾屎果個
痴撚線
有提起 好撚癲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞