[人生在世]一人一個中學傳奇人物同事件

1001 回覆
5101 Like 74 Dislike
大家都係高級雞
我地都有個 叫9朝元老
呢個正
有一年學生會選舉, 分3隊,其中隊一睇就知係認真撚, 另一隊就係搞事撚, 仲有一隊陪跑。
競選果陣 因為經費好似得$500
認真撚宣傳海報好靚又彩印 但數量少
而搞事隊就決定印黑白 而且海量
(當年彩印$2,黑白 $0.2)
屌你老尾, 佢貼一張彩色呢, 搞事撚就圍住佢張海報貼夠10張 再沿住樓梯,廁所,校門貼幾百張。

搞事隊晨咁早係校門唱校歌,唱國歌
又周圍呃鳩啲低form仔叫人投佢地

最後搞事撚果隊以10幾票之差贏左

好懷念, 我係搞事隊其中一份子
以前有學生撞邪
個中學阿sir幫個學生擺平,同開壇作法甚至鬥法
學生被黑社會攪,又單拖同黑社會講數(佢唔係訓導)
有一次我係學校到英文oral
唔小心伸佐懶腰 隔離個同學即刻按住佢張NOTES
唔想比我睇咁 我之後有反省自己既形象 但結論我都覺得佢係ON9
利伸:佢係精英班(所謂)
好想入你間學校 咁撚GTO既?
呢D好正
屌 呢啲先係中學黎架嘛
以前有個中學同學叫盧永業, 黑社會中人
溝左個低佢1 form既女仔叫小白, 果時真係幾靚女
有次佢條女唔係香港, 就搞鳩佢另一個fd
比另一個正義撚報串, 仲上埋報
話就話band 1英中, 但報串果條友寫信去報刊就柒到仆街
"they make love constantly...blablabla"
笑撚柒
好老師
發夢中六果年臨dse原本英文科安排左d濕尻聯校英文口語mock,第一次都齊人去,但第二次真係唔撚想去本身幾個圍內約好唔翻,但唔知係漏風聲定點,最後全級八十幾人得十零個翻左學其他全部sick leave 仲要聯校果間係英文miss既母校定第一間教既學校。 當時學校head prefect su房既渣匙人基本都係中六,果日學生活動同服務幾乎全部暫停 第二日返學成個中六留低,冇翻既逐個解釋原因,d訓導 校長問完就算 因為最後一年同埋都係d服務生既head

勿相認
溝女點上報?
我覺得做得好好

利申:冇去過任何MOCK
有條友試過同同學鬥quiz高分 然後輸左坐係學校門口食蕉 最後上埋報紙

勿相認
中學有個男仔放lunch 出去食野叫左個焗飯
點知9世都未到 但其他朋友果啲都黎齊哂/食哂
得返10分鐘就要跑返學校
之後焗飯黎左 條友用兩分鐘食哂成個岩岩焗起嘅飯 熱撚到仆街
之後再5分鐘內全速100米跑返學校
真心band1唔係出面諗到咁乖仔,日日打機瞓覺恰鳩人
小西灣嶺南?
你老死包包去左邊?
Pizza Hut?
係咪個阿sir姓陳...
非也
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞