[人生在世]一人一個中學傳奇人物同事件

1001 回覆
5101 Like 74 Dislike
但年年會考高考中文佢果班啲成績最好(未轉制前),無論教精英班定差班

重有試過幫個學生一家團聚,焗住做個學生監護人重貼埋機票錢比個學生
只係毒撚一個更開心
都未戰勝自己,邊夠膽叫人一齊打
又真係幾on9下
btw之後點
呢啲老師邊到有
中一定中二果陣有個師兄唔知咩事話要跳樓 其他人就即刻去搵訓導
但佢隻腳唔夠長跨唔過個欄杆 D訓導上到去佢仲係度嘗試跨緊
結果跳樓唔成又比全校人笑

有排D人瘋狂比人偷野 所以成日都全校突擊搜書包
原來個小偷係我隔離班 條友除左比人拉 仲得罪左好多師兄
無幾耐就退埋學

有個有D問題既男仔發癲 一拳打9個呀sir
但因為有白卡護身 所以都係求其記下小過定大過就算
真. 真心膠
應該camp實佢 反社會人格
1. 中四個陣買左幾十個核突膠既玩具 類似呢隻

全班一鳩野扔上班房天花板 有d跌返落黎再扔
最後有10幾個痴實左 去到中六last day個日仲係到

2. 全班每人都帶左支吹泡泡(d細路成日係公園吹到周圍飛個d) 係某個易恰既老師堂上面一齊吹 吹到成個班房都係泡泡

3. 中六個陣學校搞分班教學 AB班既同學會撈亂再跟成績分做三班 咁上堂個陣d學生都亂到仆街 個老師都唔知邊個打邊個 有個同學想同個frd一齊上堂(唔同分班) 結果搵到個人肯同佢掉轉黎上 去到學期尾個老師都唔知

4. 有年華倫西亞(西甲個隊)訪港
其中一日黎左我間學校同校隊踢友誼賽
但個pe呀sir on9到搵西瓜波出黎踢(校規唔比踢真波)
最後華西d球員踢左幾腳要求轉返真波
勿相認
想當年,我地全班係課室入面拎水樽當打鼓咁打落張台到,為左陸運會班際接力做啦啦rehearsal

而我地班室正正係教員室上面,我地打台打到訓導主任走上黎屌,話睇死我地贏唔到,贏到既話,佢乜都得,重話同番我地say sorry!

點知,sor9y,我地班際跑第一,訓導即刻笠哂水,笑笑口恭喜我地
上英文堂胸襲Miss
然後罰停課+留班
有無報警/留案底就唔知
ps. 男校
職業球隊踢西瓜波都幾好笑
好想瘋狂留堂
中二中三同班同學 但未估到你邊個
上堂有個同學企起身答問題 然後係佢身上面跌左條bb彈槍出嚟
其實要走堂有幾難
多麼的巧合
之後我去佐同佢表白 係日本恥力無限果種 佢嚇到同我拍佐3日拖 但我比人笑佐一生
文青才子

放lunch俾3條友打
返到學校上堂個陣用message(個陣未有whatsapp)吹雞
放學打到個主謀仆街
講明先呢個都係聽人講
我完全唔在場唔知發生咩事
misss係咪巨乳
學校旅行去海洋公園
有個師兄出名成日做戇鳩嘢
個日係佢嘅經典作
咁我哋成班排隊玩類似激流個啲嘢
我哋排緊隊個陣 見到隔嚟欄出面有個人行過
一望過去係我哋師兄嚟
聽講佢已經玩咗好多次 佢好似好鍾意玩
見到佢行到前面之後比啲工作人員見到 趕咗佢走
我哋成班都已經笑到仆街
跟住我哋排完隊上咗㗎船
上到㗎船之後 㗎船跟住啲水流去緊沖落去個到
㗎船去到中間位置見到有個人係樹林嘅地方出嚟
一望又係我哋嗰個師兄嚟嘅喂
我個陣心諗 做乜撚嘢 唔係諗住上嚟呀嘛
佢一秒後就講咗句「借個位嚟」就跳咗上嚟
佢跳上嚟個陣有個friend失平衡 差啲跌落水
玩完離開㗎船個陣 啲工作人員都
個次笑到我哋仆街

個一日仲有佢喺許願池到伸隻手落去執銀仔 仲比我哋睇有咩國家嘅銀仔

勿相認
偶爾走吓緊係唔難
但吹到話根本無人返學
我就真係未見過band3係咁
中學放lunch 食譚仔, lunch time的一個鐘 跟住嗌咗勁耐都未到 嚟到嘅時候仲有十分鐘就到,成班人 即刻攞外賣兜將自己嗰碗成碗到落去, 點知道下一個小息拎返出嚟超難食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞