[人生在世]一人一個中學傳奇人物同事件

1001 回覆
5101 Like 74 Dislike
係咪姓周同姓黃
_立中學
我都識一個踢傑志既𡃁仔
練自己校隊都要著住傑志波衫覺得自己好威
陳楷、朱敬文
至少真係踢傑志
我識呢個乜都吹得出
睇過好似唔見有何×彥
門神x就眞比佢服務過
利申:睇過佢本記事本
.
有個朋友本身IT好叻,上緊電腦堂嗰陣喺到教其他同學喺指令台send唔知啲咩指令俾學校server,之後成行喺到玩,最尾變咗ddos,搞到學校serverdown咗
安德尊?
中學果陣課室對住走廊果一面係窗黎
諗放學前果一堂係上聖經定唔知中史果d鳩科
咁緊係大把人訓著喇
有個訓著既係坐我後面
我諗住搵佢傾計
點知佢訓著左就冇嘈醒佢
然後我就係咁細細聲同附近堆人同埋個呀sir講落堂打鐘都唔好叫醒佢
點知佢真係打鐘都唔撚醒
然後我成級係窗口到睇佢訓教
果陣三點一放學
第二日問佢佢話訓到4點先有校工叫醒佢
我知你有上連登架
sor 咁睇來好多間都每況愈下
巴打講個間應該係鄭榮之
唔答你 衰鬼
幾年前校長係一次老師聚會裡面鼓勵大家環保,佢表示自己係用布抆屎既,然後會交俾工人姐姐洗,呢番話係學校流傳至今。
有個同學以為放lunch,一打鐘就跑左出去買飯
但其實只係小息,跟住全校開咪,話咩唔可以亂咁走出去,又話見到有人走佬就去校務處落口供
咁果時我地班主任同地仲有講有笑,話點會有人上上下堂走佬咁傻仔,會有人見到認得你㗎嘛,除非爬牆㗎姐
點知過左10分鐘,果位同學返左黎,係我地班既
佢死死氣咁拎住盒飯,比班主任同訓導拉左出去傾計,我地笑到停唔到
最後個飯凍哂啦,然後我地會叫個同學做”一哥焗豬扒飯”,一到小息就問佢去買飯未
馬凹魚旦?
唔明d咩呢其實?
明,1999啫
好多都幾傳奇,有個做政要秘書,跟過去巴黎開會。
仲有個學長搞武術嘅,佢搞咗個門派都幾出名。
有個去咗搞巴士,搞咗間九巴出嚟。
有個去咗撈補習,撈咗檔遵理出嚟
邊屆
上左亞洲電視兒童台打機。但嗰陣已經係中學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞