[人生在世]一人一個中學傳奇人物同事件

1001 回覆
5101 Like 74 Dislike
青年會
講起呢間學校有人試過bio lab 上通識堂整爆左支滅火筒 比人笑到而家
有無自己播埋音樂rap
識貨
見過個讀左六年中一
睇完個po我覺我學校好鬼純
都係上堂鋤大Dee,十三張
太約
畀啲大咗嘅人回味下中學生活啦
好型
仲有年唔知邊個玩屎 整到個男廁個廁格入面周圍係
訓導組捉唔到人
搞到學校要求上堂去廁所要mark低名同時間
有人成日發明星夢
又走去TVB兼職dancer臨記
又痴埋明星度以為人地嗌得出佢名就好勁
日日放學就去追星
所以臨放學前要由眼鏡換con
唔洗手就戴搞到出血
陳靚雞 成日體育堂講粗口
有 後來仲upload埋上網
記得中二個陣好興玩p n d個啲轉珠game
啲男仔成日上堂又玩小息又玩 玩到電話冇曬電
跟手有個就成個電話充電器帶翻學校
lunch 用班房電腦個電制充電 食完lunch 就拎翻走
有一次佢遲左入班房 個miss 已經開電腦準備教書 開極開唔到
睇一睇個電制 大叫左一句 why where have an iPhone
成班都知係邊個 而個同學咁岩入翻班房
睇住部電話係比人收 又唔敢認係自已
我成班笑到仆街
成班放lunch嗰陣走去買咗一磅蛋糕諗住上堂偷食,點知切嗰陣已經被老師捉到,佢嬲到仆街,但最後佢都食埋一份
女老師心諗陣味好似琴晚先聞過黎
屌 笑左 呀sir心諗你當我on9?
類似但相反,個同學勁低調唔出聲冇乜朋友果種,每次測驗考試都係合格邊緣,係大部份老師同學眼中係隱形。
有次lunch佢自己食銀包冇錢,果間只收cash,我幫佢比左佢即該去撳返比我。

到中五準備DSE,自己開始讀書,冇同原本D FD行咁埋(全部隔離班)。中五尾有日我放學係班房計數,做LQ諗到愁眉苦臉,佢埋黎教我,我心諗你成績仲差過我喎巴打 佢勁輕鬆睇完題目開始秒解,解題方法屌打數學老師,之後介紹我出去補C Cheung(我係C.C.打手)同其他科,自己都係咁先碌到入U

加上我都鍾意睇書,好多課外問題同佢傾,佢都有一番見解,開始Friend左,發覺佢超級博學,經濟哲學文學歷史藝術音樂都有認識。而家諗返佢應該係覺得D老師同學太蠢唔想SO人。

我地兩個勉強算係可以交心,佢last day果日好語重心長咁叫我加油比心機追尋理想,放榜日佢唔想應酬人下午先返學校拎成績表,佢除左中文4同LS 5*其他科全部5**,去左LSE。

佢冇用任何社交媒體,而家間唔中收到佢世界各地寄黎既postcard
同班有人放煙係牆上面,仲要有成十幾盒 之後拉個窗簾落黎搭遮往,最後成年都冇老師發現

仲有一個係我黎 細個貪玩係locker燒Notes 一開勁撚大陣味 ,之後攞支止汗劑9噴,好彩最後冇事 但係個locker有啲位黑黑地
有個精英班學生 成日都遲到 點知原來佢呀爸呀媽要佢每日訓夠8個鐘先可以起身返學
仆街我當時學校有個咁嘅人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞