[人生在世]一人一個中學傳奇人物同事件

1001 回覆
5101 Like 74 Dislike
誤中副車
仲有一個又係同班既,中四退學去左運毒,之後拉左上報
中三果年有個新黎既miss,好受學生歡迎而且份人幾玩得

有日佢生日,好記得係數學堂,miss係黑板寫緊字既時候有人拎左個gas屎爐同煲再加包出前一丁麻油味出黎,跟住拎左個煲出去拎水,話打算當場整個出前一丁比miss做生日禮物

當然整唔成啦,miss沒收哂啲工具,條友最好似只係比人記左個警告話帶打最燃物品返學

勿相認
講多一個食飯既故事
有一次我地幾個lunch去一間日本料理鋪食午餐
唔算好食 但學生餐都係平價為主 咁果到好處就係起碼日日都有新餐牌 件事唔係發生係我地身止 係係坐我地對面枱既低年級身上 由於果間野d餐牌係手 d字好核突 可能對面d靚仔睇唔清楚佢寫咩 見到a餐有三文魚就叫佐 咁香港人係日本料理餐廳見到三文魚就發哂狂 點知碟野黎佐既時候係一個三文魚既頭 全隻 再加一碟白飯 之後個靚仔呆佐 講:吓點食阿....我唔係叫三文魚飯架咩? 佢d朋友睇多次個餐牌 就指住佢黎笑:哈哈哈!柒頭! 係三文魚頭飯阿! 你睇小佐個頭字阿柒頭! 哈哈哈 從此佢係我地心目就叫三文魚頭仔
BrBa
係鳩立同Bryan啦,我低佢地一form
睇樓豬啲故事覺得好青春
插ammeter入插頭搞到成層跳制 結果喺個層唔關事嘅個一form成日都冇電用
個校長件事發生咗之後每次見到佢啲同班同學都黑撚曬面

勿相認
呢個post係咪中學同學相認post
中二嗰年
有個同學用呢隻水樽噴到阿sir條褲屎眼個位濕撚曬
事後個阿sir喺訓導處喊住咁話成世人都未試過咁比人羞辱過

勿相認
我就唔知啦
佢廿幾年前重試過幫個女學生伸張正義
對住個家政miss句句粗口車埋去,車到個家政miss咸曬口
之後有一村人話去教育署投拆佢身為教師粗口爛舌有失身份,點之另外一村人撐個阿sir話,如果你地投拆佢粗口爛舌,我地就投拆個miss無故打學生
過咗咁多年,佢地已經fd返曬,個miss被正義所感動,變得正氣好多

同埋有好多對新入職老師不公嘅情況佢都有出聲爭取

近年重有場佳作重好笑重經典,話說有訓導主任被學生話不公,捉撚曬成級中四定中五連坐罰企,個阿sir又正義上身,三句就收左個訓導皮,對話內容大約係,身為訓導傳出咁樣傳聞已經係你唔啱,重要捉曬成村唔關事嘅人一齊罰,你知唔知醜呀,死矮仔,屌你xx,重要作曬狀想打個訓導

係咪清泉就唔知啦,佢口中成日都教學生“做人做事要亦正亦邪但唔好做衰野要對得住天地良心”,但好可能係香港教育史上最正義嘅老屎忽!!!
聖文德?
我住喺森林
係澳洲讀書讀成點 仲係好悶?
保一以前有個死肥佬 踢綠社社足 綠社人腳廢 所以佢逼啲肥肥大大嘅社員死守禁區 有波就清去啲冇人嘅地方 省撚到遠一遠 執波拖時間 但係場場守到12碼就贏 連贏三屆
條友唔撚係踢波
仲有個低form成日早會/講座個陣大聲講奇怪野
毛毛軍佬鬧佢又會搏咀
聽講佢比同級排到有次係學校跳樓
大師
學校Hall 出面有條梯落地下
有一男一女係到準備仆野 (form1)
以為人地睇唔到
其實上面一早睇到之後全世界食花生拍片
最後上埋thisav
睇左一陣第一話比啊sir 知道
之後好似記左兩三次決點就算
講得依句先係
有人留咗班 6 年,條友每日都比人罰企留堂,每日起碼比人記廿幾個缺點
笑撚死 btw我係你師妹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞