[人生在世]一人一個中學傳奇人物同事件

1001 回覆
5101 Like 74 Dislike
小息果陣係學校打波,完左之後同啲同學拎住個波去廁所,屙完尿係個廁所玩波,玩得high得滯用個波一野省爆左廁所隻窗

仲有以前同女班長拍拖,有次唔想上數學堂扮病叫佢同我落保健室,之後傾傾下偈係入面張床度扑左野 諗返起比人周到真係唔知點算
Band 1 頭?
個個都唔貼題
中學既傳奇人物就係吉野男
第二格
咁我係90後嘛
iphone 10,11年係香港已經普及
當時啲同學無iphone 都有ipod touch / android 機
唔係
俾人記咗個小過好似係
呢啲真係英雄嚟
有一年我地成班男仔都鐘意打乒乓波
個個小息同lunch都去打波
但下半年開始多功課同test
D人開始懶就留喺課室

搞搞下唔知邊個提議拍埋幾張枱當波枱打波

同一時間,上堂既時候大家都好鳩,打晒psp,玩晒啤牌同uno

本身唔比其他班既人入黎,但最後搞到班房龍蛇雜處,污煙瘴氣
一邊就打波,一邊就開賭檔,一邊就打機團
以前中六個時有個痴線嘅男同學偷M巾,佢總共偷咗三次,第一二次比人發現咗都淨係比班主任警告,第三次就直接call訓導上嚟全班搜書包,不過搜到一半訓導就帶咗個男同學落去,然後就冇然後啦
btw其實我覺得啲訓導一早知係佢偷,搜書包只係做下馬

勿相認
飛機仔
我嗰間出過兩個喺公衆場合打飛機嘅中一。

第一個飛機仔發生喺中一教育營,即係入camp畀班保良局契弟玩弄嗰種。呢個飛機仔打嘅地方喺渡假屋入面嘅客廳位置,一打就引哂全屋仆街仔出嚟睇。咁啱就到咗巡房時間,帶頭嗰個訓導聽到人聲鼎沸就梗係爆門睇下咩料,結果就見住佢用「彈結他嘅手法」打到射。結果佢就榮獲飛機仔嘅稱號。
喺一傳十,十傳百嘅情況,飛機仔自然就搵唔到朋友。於是佢就上網招fd子、屋企人。好不幸地,學校唔知邊個天才要中三另外做一份專題報告,咁大家梗係交行貨就算鳩數啦。有組就做「香港中學生網上交友問題」,咁啱就睇到飛機仔招fd子嗰個post,不但個人資料、大頭玉照、屋企地址齊備,仲要有一個MK稱呼:X少(X係佢個名其中一隻字)。

第二個飛機仔危害程度就過之而無不及,事關佢喺上堂打嘅。話說佢先喺問咗坐前面嘅女同學借咗把較剪,喺上緊堂嘅情況下直接拉低褲鏈修剪鳩毛。個女仔回頭諗住攞返把較剪,就見住佢慢條斯理咁剪短鳩毛,個女仔就二話不說搶返把較剪。隔咗一陣,飛機仔唔知做乜鳩就開始咗打飛機大業。激射而出嘅白液大部份落喺檯面同書頁上面。淨低嗰啲呢?就飛咗去前面位女仔嘅頭髮同眼鏡鏡臂位置。嗰女仔摸完個頭,見到成手都係精就梗係慘叫啦,教書嗰個老師就落咗去搵訓導同駐校社工上嚟。咁啱呢件事就喺小息之前發生嘅,就有當值嘅perfect 見證住飛機仔完事嗰樣。據稱,飛機仔經此一射,如同虛脫。訓導入到房捉佢嗰陣依然維持雙目緊閉,右手執撚嘅型態。

而第一個飛機仔就從此擺脫咗飛機仔嘅榮譽稱號。
第2單 大埔區直資中學?
拔萃有個大仆街。。。
勿相認
聽講以前有個師兄極臭寸,有次寸緊個舊鬼佬阿sir個陣爆咗句fuck you dick head, 扯起阿sir把火, 即時捉住師兄條頸撻佢落地...
校友
講得出同門神x有關 都知你係一知半解
荃灣區?
我知你係邊個了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞