[人生在世]一人一個中學傳奇人物同事件

1001 回覆
5101 Like 74 Dislike
試過有人用一個Lunch time整爛曬一個班房嘅凳
啲人Lunch time完左翻黎要企喺到上堂

勿相認
我漏左件衫係6樓 我係地下叫上去 叫佢拎比我
佢直接係6樓掟落黎
我隔離仲要係教員室 訓導岩岩出黎巡
結果佢好似記左缺點
重有一件係欺凌事件
我一行人有5個朋友 不嬲都係學校搞事份子 爆粗 唔番學 打交 不嬲都有我地份
咁果時中學大家都好撚幼稚 如果你係學校屙屎就會比人笑
因為係學校屙屎係一個禁忌黎 比人知道重慘過你係惡霸打9人 咁有一個女同學A本身果日搞肚痛 放學之後就去佐女廁所屙屎 咁女同學B同C(呢2個係精英班女神黎) 咁岩就跟住A入女廁 咁A就屙屎啦 就係果種勁大聲控制唔到既排泄屎黎 又臭又噪 咁B同C就梗係扮哂自己冇屙過屎咁 出番黎同其他同學講話: ''癡撚線架!!! 佢係學校屙屎阿 重要勁撚臭!!!!'' 佢地都低估佐呢件事既傳播力 係短短半小時之內就有好多其他同學男男女女係哂之女廁所門口
歡呼等女同學A 屙屎歸來 係咁吹口哨 係咁大叫 好臭阿咩咩咩咁
女同學A自然唔會出 之後佢其他朋友話訓導主任知班友先4散走佬
之後佢出番黎驚比人笑幾日冇番學 訓導主任要問責 係依到要講番 係呢件事發生果一日 咁岩我地5個去佐網吧打機 所以完全同我地冇關
點知訓導主任一黎就捉9佐我地5個去問話 一開波就話: ''你地做佐D咩心知肚明啦!'' 我地又唔知做咩春 但比人罰慣既我地又因為其他野身有屎 所以寫口供既時候寫9哂自己扮病 打人 偷學校實驗室同恐嚇同學果D衰野 件事愈搞愈大 之後我地比人記哂大過 果個屙屎妹變佐女英雄

點解我唔明個邏輯關係
但樓主啲故仔都幾好睇
有條友噴止汗劑落miss杯水度,miss飲完入院洗胃
重有另一個欺凌事件 不過係我地幫一個朋友出頭
我地有一位朋友好鐘意打籃球 不過佢打咁多年都冇高過
去到中6都係得158 我地經常笑佢矮 但我地一直有果種 我地自己
朋友笑佢就得 其他人笑佢就唔得既感覺 有一次佢係學校樓下打籃球 比一個低年級既同學踩場 唔比佢打 重打哂交 果條友一野拎起佐我個朋友 你冇聽錯 係單手舉起佐我個朋友 果個低年班同學可能早熟 生得好高大了 之後佢就梗係敗走啦 重比人笑咁細粒唔好好打波啦 我地知道件事之後愈諗愈嬲 係幾個字之內係我地級入面大叫: 阿邊個比人蝦阿! 之後勁多男同學原本做緊功課出佐門口對住籃球場大叫:係咪果個阿?!係呢柒頭啦!指住果個低年級仔 之後學校超嘈 勁多腳步落樓梯聲 我地係4樓衝落去 我諗有20 30人到 跑落去話要打9佢 佢見到走廊好多人指住佢驚到跑走佐 我地之後周圍搵佢 低年級全條走廊黑哂 全部都係人 最後佢跑佐番屋企

例申:冇發生事 但又訓導主任捉佐去記過
你user name 叫蘇麗珊 咁你係咪撚係蘇麗珊阿?
AL考完最後一日
早會無去 幾個人走左去廁所燒Note
點知一燒大火到停唔到
要我地幾個開哂水喉先救得熄
心諗今次仆街

好彩果日好多人遲到
跟住我成班走左入果堆人到扮遲到
拎不在場證據

成件事得班主任知
但佢又無督我地出黎
剩係話玩埋呢次好啦
畢左業再玩就唔係扮下野就過到骨
中六聖誕party覺得班房冇聖誕氣氛
成班fd搬咗canteen棵聖誕樹上班房做裝飾
好撚大棵成6-7條友先搬得郁
最後被人罰上台唱聖誕歌
但係成間學校都覺得好撚正同埋好歡樂
係得一個訓導主任好撚嬲仲話要報警
我覺得幾有創意 通常咁先發掘到自己興趣
我諗起果時 我地學校重係用果D天花吊扇
我地玩一個遊戲 係掟個足球上去睇下打中邊個
去到學期未把吊扇彎佐
串咩?我地班係歷奇之王?
所以我咪係hd仔
我以為票數5比1好誇張嘛
但你咁講又真係 沙田第一城有間中學 嗰陣聯校佢地都差唔多比數
衝出嚟柒唔好意思
串咩?我地班係歷奇之王?
band 1啲RP最黐線
球證裁判都係佢嘅人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞