[人生在世]一人一個中學傳奇人物同事件

1001 回覆
5101 Like 74 Dislike
我個級嗰陣又係有人拗手瓜搞到斷骨入廠
F.3 個年個留班mk妹同個tb散左
跟住爬上窗台開住個窗大喊嗌要自殺
lunch完左又爬返落黎咩事都無發生過

以前中學電話一定要放落校務處
而且d訓導會突擊巡課室搜袋搜locker
d學生一收到風就即刻將d電話放落最隱蔽嘅地方
例如垃圾桶底 電腦主機後面

個mk妹就係本數學書到挖左個窿
岩岩好放到部電話 又可以上堂偷偷地玩電話

仲有次個fd只係圍內同d fd講唔太鍾意mk妹
之後傳左去俾mk妹知道左 打電話恐嚇我個fd小心連屋企門口都出唔到

之後我個fd一笑置之 佢都知呢d mk妹都係得個款
兇鳩下佢姐

利申 傳統女校 我都知無班男仔咁癲 不過事實證明mk妹都係on99 聽聞佢中學畢業之後就俾人搞大左個肚
掉呀sir 本書同 架餐櫃 抽鎖匙落街。
呢單就真係夠“爆”
單嘢就係中一發生嘅
咁中一嗰陣呢大家都係鳩流流咁㗎啦
但係有條友呢就比其他人更加鳩
本身條佢就好似有少少過度活躍症嘅
平時上堂嗰陣成日喺度搞搞震
成日出位行嚟行去 整亂人哋張枱咁
不過因為政府話佢有特殊學習需要
所以老師都奈佢唔何

喺各方嘅縱容之下
佢就越玩越過火
咁啱嗰陣有班男仔冇嘢做
唔知做乜將番茄醬倒入bonaqua樽裏面
之後又冇咗件事 個樽就咁擺喺櫃桶好耐
咁眾所鳩知啦
bonaqua啲樽就好撚薄嘅
番茄醬擺一擺 發酵之後呢
就搞到成個樽脹卜卜咁

有一日條戇鳩仔又嚟料
但係唔好彩嘅係 畀佢喺個櫃桶搵到個樽
咁佢見到個咁既樽自不然就會手痕㗎啦
佢拎個樽出黎 大大聲問有冇人想開嚟睇
嗰陣啲人已經大嗌佢唔好衝動
但當然係冇用啦 佢照樣擰咗落去

之後就出事啦
個樽裏面既發酵氣體本身就嚟谷出嚟
佢一開
啲氣體同醬就喺個樽口爆發出嚟
個勢同火山大爆發有得比
啲聲仲大過隔離地盤炸山
番茄醬射到上天花板
半間課室都遭殃 牆壁天花染曬做紅色
部投影機都爭啲畀佢做瓜埋

但最慘都係佢側邊啲同學
有個女仔坐喺爆炸現場隔離
畀啲茄醬顏射到半邊面都係
仲要口爆咗幾滴入個口度
校服都由藍色變紅色
周圍同學檯上面啲書全部奶曬嘢不特止
連書包裏面嘅書都不能倖免
咁搞法 跟住落嚟嘅班就被迫cancel咗
受害同學沖曬入廁所
嘗試用水去挽救佢哋嘅校服同書
而最慘嗰個女同學
好似比爆炸聲嚇到入咗醫療室

咁大單嘢終於迫到學校上下一齊屌鳩佢
自此之後條友算係收斂咗
不過仲係鳩下鳩下
最搞笑嘅係 宜家間課室嘅天花板
仲可以見到嗰陣時留低嘅茄醬跡
每一年新生入嚟嗰陣
師兄師姐都會向佢哋講番呢個傳奇故事
夏天好熱但未夠學校指定溫度開冷氣
而個冷氣開關有個鐵盒鎖住
班同學去圖書館搵開鎖書研究點開鎖
有條友搞咗一輪都唔得嬲嬲地成隻門車埋去
個鐵盒凹咗仲卡死咗開唔到
過多排隔離班開緊冷氣我地仲係得風扇
呢個聽番黎既
話說佢間學校就好多同學食煙既, 有次佢地成十幾人小息時間就如常呢埋響廁所煲煙啦
咁男同學A完事一出廁所門口就斷到正, 原來出面有幾個老師連訓導有男有女企響廁所門口伏鳩佢地捉食煙
於是乎裡面班仆街個個一聽到知道唔對路就死都唔出門口住, 個個呢響廁所係度諗點撚算點撚算, 跟住唔知邊條仆街諗到d野就帶頭隊個口落洗手盤度起勢咁浪口, 班友入面有經驗人士都知d老師連手都會聞埋, 咁點撚算呢?
跟住有條仆街突然講左句:『有計!』然後隊對手入褲浪係咁捽賓周捽袋底, 咁成班見到就跟住做
聽聞最後奶野既係得男同學A, 而聞手既老師們個樣都好難堪
呢單野可以講得上真係「勁鳩屎」
d女老師
我當呢到係fuck you
好撚好笑啊dllm
中六 同班同學 同朋友打機
然後輸賭 話輸咗嘅第二日剃光頭返學
同學輸咗 第二日好有型咁剃光頭返嚟
我啲同學掉去左皮嘅蕉
師兄...門神x係咪有啲誤會
利申:同200蚊同屆
有個同學畢業禮全校唱校歌 佢搖喉嚨震音
點知訓導企佢隔離 之後罰佢上台獨唱
樓主講到自己係陳浩南咁
好gay
想聽返 好好笑
以前有個師兄
我中一果時佢中二
我中二果時同佢同級
我中三佢仲係中二
我升中四了,佢終於升中三
我中五果時佢仲係中三,我記得我畢業果年,佢讀左半年中三就quit左。

由師兄叫到師弟,後來直接叫佢師兄弟

勿相認
睇完呢個Post發現做老師風險都幾大
可以無啦啦飲水都搞到要洗胃
我諗起唔記得邊春個同我講
O個時 (宜家都有), O係花園街之類, 咪有D 好似面包咁O既銷匙扣, 仲有香味GE
有條木咀就放左O係先生枱, miss sir 入到黎就話請佢食
個阿sir 仲聞下係咪真
之後一啖咬落去, 賴野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞