[人生在世]一人一個中學傳奇人物同事件

1001 回覆
5101 Like 74 Dislike
Mst?
唔好踢爆啦
相?
佢去到LSE第一年寫信比我話
估唔到名校都有咁多蠢人

雖然佢的確係勁到超晒班,轉數快到痴線,但我覺得佢既諗法好偏激鑽左入牛角尖。中六教我讀完資本論,係咁話D同學同老師正傻仔只係做奴隸,完全冇生活目的 ; 寫比我D postcard又會講人類係好愚蠢不停犯錯等等。我懷疑佢係果種想毀滅世界既人黎,好悲觀

扣返題,佢既DSE分數咁多年黎間垃圾中學最高分都冇佢2/3
睇到好感動,君子之交淡如水
人生 於世上 有幾個知己
個女同學正唔正
佢係咪好後期先開始溫書?所以以前測驗考試都係合格邊緣?
學校Lunch派蘋果 隔離班有個男同學收晒d蘋果遂個遂個掟過隔離學校(我哋學校同隔離學校只係差一條馬路)點知其中一個蘋果掟凹咗泊喺對面學校裏面嗰架車 之後隔離學校個老師過嚟我哋度投訴 最後件事唔知點
中五中六個年,有個男同學係超級大肥仔跑幾步都腳軟,之後佢體育堂跑800米吹到自己一分半鐘跑完
想知樓豬點解話
點解果時會收咗呢條友做徒弟

因為佢周圍教人
定係佢瀬低條友走咗去
樓主間中學名第一個字係咪五字
有個同學逢二進一
我入去Form 1佢已經留咗一年
我升到Form 5佢Form 3
因為之後我轉咗第二間讀AL
唔係好Confirm到最後有無讀到Form 5
不過喺ig/facebook見佢而家生活安好
中學果陣上網識到條友又係咁上下教我讀資本論乜乜哲學 (不過佢自己係耶撚) 讀書又幾勁 成日屌間學校
又係話身邊D人俾人蒙蔽 成日係到憤世嫉俗 跟住識埋一堆人整左個group出黎憤世

之後我自己退出左 佢讀緊U 仲有聯絡 唔知佢第時出黎搵咩工做
F3果年隔離班係學校個drive到偷睇測驗mc答案 結果傳到全級都知啲答案 大部分人都穩攞mc分
屈機男又比人秒
同form有人有136kg拳頭 上過舊登
夾埋全班大考出貓 出到黎全班90幾分
英雄
屙屎歸來
個時d mouse係底有粒波仔咁既,上I.T堂前同個呀sir fd俾我地早d入電腦室。
同d fd小息夾手夾腳換晒d波仔做麥提沙
上堂發現時個呀sir望住我地笑到痴線
是咪教青衣中學?
應該退咗休lu
佐撚完未呀屌你老母
我突登問過佢,佢話最重要係佢唔想煩,覺得考第幾根本冇分別,合格就唔會比師生記得。所以佢計過份卷合格就唔做。
二黎佢話學校啲老屎忽出卷太淺,如果出得夠深佢可能會忍唔住全力做
因為我地係第二屆DSE,所有人都估估下,出面補習既卷全部深好多,甚至乎深過課程
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞