[人生在世]一人一個中學傳奇人物同事件

1001 回覆
5101 Like 74 Dislike
lm
18歲仲係中一
Dafuq did I just read....
我冇你哋咁衰我地係攞個細細地嘅蛋糕掟上去點知最後打中一個學霸嘅頭 佢走去報串

話自己簽埋model公司
但影來影去都係私影
而家TVB同model公司都唔要佢
走去做某柒頭名人個秘書
you are reading an ancient Chinese language, spoken in the form of standard Cantonese style in Hong Kong
你係咪拎第二?
佢畢業未?
之前有個巴打講佐啞鈴跳高爆頭 應該都係佢了!
樓主不如講埋走廊玩爽身粉單野
Lunch 果陣 成班同學攞一桶水
由頭淋個老師 到腳
最緊要係佢果陣手攞住部最新既iPhone 冇防水
壞撚埋
但條友平時扮到同班同學好friend 好好脾氣咁
睇住佢明明嬲到仆街咁但又要唔發脾氣
山頂中學?
mst
18歲仲升唔到班,就左退學
當年同班有個毒撚, 成班同學好鐘意撚尻佢
例如好遠急跑埋去佢面前急停, 佢就會嚇到賴哂屎
咁每次小息同食飯, 都會追住佢, 佢又會不停咁跑
玩玩下全級都玩埋一份, 一個追佢追到無氣就換第2個追咁
咁樣玩左成年

最後佢去左參加長跑馬拉松, 仲要成績好好拎埋獎
中學校草初中嘅時候係啲死𡃁仔,氣傲高昂又sporty ,咁佢就專恰毒撚,有次小息佢喺背後偷襲個毒撚,脫佢條褲,剩下底褲,然後超快跑走咗 嚇親啲在場女同學,個毒撚都係呆撚咗,然後事後啲女同學仍然係覺得佢係人又靚仔人品又好乜乜乜咁繼續吹棒佢
我唔知咩野走廊玩爽身粉

但講起呢D野我記得一個好核突既故事 果時好興拍果D Harlem Shake既影片 咁我就同條撚樣諗住搵班同學都拍番條 咁我地都有小小諗頭既 話要買D BB油查身之後閃令令咁shake 點知去哂咁多藥房都冇哂BB油 全部賣撚哂 同行同我採購用具條撚樣(男肥佬同學):喂不如去XX果間鋪睇下啦 之後我就跟佐佢去 咁要買BB油我以為最多都係其他藥房阿 雜貨店bla bla bla果類鋪頭啦 點知佢帶撚佐我去間性商店到 姐係買飛機杯 假撚果D鋪 果個鋪頭姐姐見到我地2個著住校服入佐去都有小小奇怪既目光架啦 重要2條男人入性商店 咁果時我就覺得勁羞恥(男肥佬好似冇咩野咁 ) 之後個姐姐問:你地想買咩阿? 我心諗:屌咩撚野'你地' 我心入面屌但我冇出佐聲 點知我個撚樣朋友係到淫笑問: 阿....你...有冇....果D油阿? 之後我打9佐佢一下 果姐姐對住我地都發生出淫笑 柒到仆街 最後都買唔到 我地走佐
將課室部電腦d setting整亂鬼哂首頁又變左thisav
跟住再將個windows改做泰文
又有一次個個同學都開始中五發奮,讀書勁撚勤力,唯獨有一個同學A日日瞓覺,喺由第一堂訓到最後一堂,老師都頂佢唔順屌柒佢,佢都係畀人屌完繼續瞓,喺班入面成績最差但有勤力讀嗰啲MK仲笑佢,仲有人話見到佢MATH 卷仲早走咗,最後佢西史5**,其他2咗,我哋勁驚訝因為以為佢讀硬毅進或者fd ,結果都係班MK要讀fd 而家呀A 做咗兩三年嘢已經周圍飛去工幹,班MK 仲做緊廚房佬

有次同呀A 食飯佢先話,當時讀書佢打緊兩份工,所以返學好辛苦,而且佢知道自己將來想做咩,又知道自己唔會讀到大學,索性佛系去考試,好撚佩服佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞