[人生在世]一人一個中學傳奇人物同事件

1001 回覆
5101 Like 74 Dislike
呢d癡線佬先正
之前有個同學讀書好串,成日串其他人讀死書,之前俾老師話唔努力唔會大學,之後條友入左hku 讀醫
個miss係新入職
身材同個胸都幾正
後尾因為呢件事辭左職
但隔左一年就同同校嘅bio阿sir結婚
都唔知咩事
Respect
聽佢吹
遲到 染MK頭 紋身就有可能 完全唔返真係好少

利申傳統band 3, 長期有警車係學校門口
有一日lunch,成班男仔去左學校附近既一座小山探險
去之前已經講明左無得行回頭路,即使前面無路行都好,都要繼續行
咁因為上面有流浪狗,行之前每人喺地下執左支樹枝傍身
行左十幾分鐘就到山頂啦,發現原來真係無路行落山,咁之前又講明左無得行回頭路架嘛,就只好跟大隊繼續搵路落山
跟住沿途全部都係樹同草叢,地下就係鋪滿枯葉既泥地
落到一半,帶頭個男仔就話有條斜坡要sir落去,sir到尾係一個小懸崖黎,高度2米左右
咁大家排隊逐個sir啦,我望住前面個同學sir左落去之後就即刻sir落去
點知速度有d快,前面個同學未sir到,我一腳踢左佢落去個小懸崖,好彩佢身手好,無跌死
之後成功落返山,但已經遲左返學校,諗住係側門偷偷潛返入去
因為個陣班房係地下,潛入去唔太難,最後係無人知既情況下成功達陣

點知原來都係俾個訓導見到。。。
Asso奶腳哥係我學校師兄
勿相認 唔會估到的了
佢跳落嚟個陣㗎船差啲反 諗返起真係好撚好笑
唔知反鳩咗點搞
中一嗰時,有個社已經連贏兩年,跟住到畢業都係嗰個社,唔知之後點,但眼見已經衰落,啲勁人走晒,都唔知可以點贏…
英雄
偷高爾夫球
因為佢屙屎 幫校方引蛇出動
中學有個同學成日9up玩老師
個班主任都幾針對佢

咁班房唔俾人飲野
結果佢放盒裝蘋果綠係枱面
個班主任第一時間捉9佢

咁你正正經經講sorry就算啦

佢話裡面裝水
個班主任叫佢倒出嚟睇
佢真係倒
結果一睇就知唔係水
佢大叫
神蹟呀!

即刻俾人的撚咗出去照肺
好好笑 好大膽
笑到仆街 我一定跑過去close up
上面Miss單野俾我諗起另一個癡線毒撚
俾人爆咗因為想溝班主任喺某地鐵站等咗佢一粒鐘
邊個站就唔講啦 費事佢知我講緊佢
仁師
搜書包:
一班廿幾人有十幾個食煙,全部放哂上吊扇扇頁,訓導一入黎就問做咩咁熱唔開風扇,一開就飛撚哂落黎
我的野蠻同學:
FORM 3有個傻仔串串貢,串親FORM 5 有個惡爺條女,傳聞條友老豆真係撈偏有馬仔,所以係學校好惡,條女俾人串親就拉左三分二個FORM 5 落3樓圍住佢個班房,圍哂擂台同佢隻揪,打撚到口腫面腫,但係老師又入唔到班房睇唔到情況,又無人篤灰,最後警都無報,總之就係古惑仔果套:威囉疊馬囉!
傳奇人物:
出過一個武術高手。
覺得我講得中二病?
世錦賽長拳金牌,亞運長拳銀牌,東亞對練金牌,有份拍葉問,北京奧運火炬手。
見過一次,返黎母校同啲同學分享。

勿相認
喺課室玩滑板,一夜插穿咗班房個牆
諗番起都覺得自己好似湯告魯斯咁

中學班際足球
有個平時串柒柒嘅男仔
空龍飛機
全場觀眾(包括我)都指住佢笑
隔離
中學有班fd 會行返屋企
有一日有兩個人冇一齊行
之後我地成班fd行啦
突然見到有兩個人既背影好似冇一齊行果兩條友
其中一個fd就行去兩個人中間大大力千年殺落去
仲大大聲叫殺
咁殺完之後搭兩邊膊頭先發現認錯人
佢就扮冇野好大聲咁講
你好呀!!同學!
我地成班係後邊笑到仆街
直到e家都會用呢件事笑鳩佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞