[人生在世]一人一個中學傳奇人物同事件

1001 回覆
5101 Like 74 Dislike
你當呢到係Facebook?
話說個陣有個女同學就係玩田徑個D啦,咁D師兄都當佢妹咁鍚,之後有次個女同學喊晒口話條仔偷食,之後成班師兄小息既時候衝去條仔間課室,一野推跌條仔,另一個轉身就拎起個羽毛球拍車落去,好彩車唔中打中地下,但成個彎晒成90度角咁 之後其他人拉住佢先冇打到條仔入廠
又黎呀死仆街搬運仔
你靠呃都係搵得萬五就死左去啦
大牛彭生
當年比人check手機 訓導扣留成班逐個逐個檢查
之後我唯有將手機放係條底褲到
好撚驚行個陣會跌咗落地 le世都抬唔起頭做人
臨走仲比人點名double check多次

個種心跳 一生難忘
lm
中二個時要做va嘅功課 用報紙整海洋生物 大家都貪快整烏龜 有一次小息攞左去走廊拋 點撚知有一次個fd接唔撚到 個同學隻野係5樓跌撚左下操場 我地全級笑到勁撚太聲 全級都望去操場 睇佢兩個人係下面打 隻龜頭就跌爛左
隔離班
低form未夠16歲個陣
有堆女仔蝦蝦霸霸既
有一日個女仔A大大聲同女仔B講:我同你條仔上左床啦!
然後比人杯到grad
屯門?
女仔黎?
cls po lm
輸經驗
走去垃圾桶,抽起個膠袋,放落垃圾桶底
輕鬆
屌,好想返學
同對面學校啲唔識嘅學生大叫同揮手,係到傾計,係我地做先嘅,但最後隔離班啲人俾老師罰,我地就無事
唔洗band 3
我讀band 2中學 差班三年高中從來冇試過齊人返學 包括影班相個日
大部時間得半班人返學
1. 學校有一條好粗既柱作為地標, 每年畢業禮都會有人被happy corner。試過早會有老師開咪叫同學, 玩還玩不過唔會玩d磨既活動

2. 同班有個repeater, 平時都已經做埋d on 9野。老師問問題搶答, 行路既時間扮揸巴士仲要轉波㩕軚。班裏面既人已經唔太鍾意佢。有一次轉堂, 班裏面所有人(26, 27人左右)都用紙團去抌佢。最後全班搞既謝師宴都無人話佢知確實時間地點。雖然佢有問過, 但每個人都係耍佢。

3. 班房唔俾食嘢但有同學會幫人買早餐上班房。主要係粥, 炒麵, 腸粉, 重要係收番原價 。後來越來越多都搵佢買, 仲要響班房食, 食物既香味由5樓傳到2樓教員室。訓導上班房捉人, 佢一個人頂晒所有罪名

咁應該真係好撚勁
將軍澳學校?
有一次個活動 啲老師著哂校服 我以為個老師係我fd 一下千年殺插佢屎忽 個老師呆撚左係到 果下嚇撚死我 最後俾個老師罰要keep住個千年殺手勢直到放學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞