[人生在世]一人一個中學傳奇人物同事件

1001 回覆
5101 Like 74 Dislike
中學萬聖節果陣有條女帶咗啲血漿同個桶返學校

每一堂都含定啲血係個口度,個桶就擺係檯下面

上上下堂就嘔啲血落個桶度,嚇到啲老師面都青埋
我哋係掉 粉刷 粉筆
後尾覺得唔夠好玩 掉marker
之後支marker一嘢爆開 半班人件衫有紅點
話說 有個frd好鍾意食珍珠雞落鼓油
有一日有條友見到佢又想落鼓油就過去:「屌!幫你啦!」
之後一手揸落去,點知支鼓油個蓋冇關實
結果成支鼓油噴晒落我個frd個身
班房幾日都仲有啲鼓油味...
而我個frd去打邊爐都冇點鼓油...
可能你濟遇好 但個位同學草根出身 又一早知讀唔到書
堅持每日放學放假都唔social唔去玩 走去做part time
而且堅持到畢業個日
我又想知你得唔得
好記得個時,有個同學係軍火商黎,返學校兜售武器,有蝴蝶刀,警棍,你諗得出嘅都有!
有一次佢係班房噴胡椒噴霧,成班同學咳到仆街 ,最後個堂唔使上
第一城有間中學有年差唔多所有f6都投反對搞到嗰年冇su
又話瞓
邊個再叫我畫王我就
另外一個比較深刻既同學係佢既行為
呢個同學平時冇咩野 正常 身型比正常香港男仔瘦
但佢真係極小講野 可以話同我地係隔離 對於佢學校都有好多傳聞 話佢有大病做過手術 有精神病會打人 所以我都好小同佢交流 有一次放學我打完波番班房見到好多同學圍住佢張枱係度交頭接耳 我就好奇行塊睇睇 佢地就搵到呢位同學個櫃桶有張紙 上面寫哂我地全班人既名 唔單止 重係好似excel表有哂d描述 例如xxx 頭髮很黑 身型中等 生日幾號 最鐘意食咩 有d女同學果d重寫佐胸型很美 咁我地就梗係勁不安 有個癡線佬仲搵度佢筆盒有隻usb 入面全部都係d 偷拍我地既相 諗番果時我地其實侵犯緊佢 不過佢番黎見到位d野唔同佐 就好耐冇番學 之後仲退埋學
高記?
呢個好恐怖
中學個時興玩happycorner
跟住聖誕聯歡個日個個著便服
然後班入面有個成日比人玩嘅男仔忽然比班男仔捉左去corn
點知條友著牛仔褲撞唔爆
有個男嘅拎把膠剪剪斷條褲啲綫
然後條褲爆到就黎分開一半
最後阿sir知道件事
入厠所用釘書機啲釘幫佢整返條褲
重記得學生無錢睇醫生,重幫學生埋單
連醫生都話好難得

重有試過請個出名嘅明中醫師到學校到診幫學生做治療
學校有得買腸仔食,
有次有條友買左兩條腸仔,用膠袋裝住
成班要去四樓電腦室上堂,喺門口排緊隊
條友就好自豪喺度食,跟住有個肥仔就爭住叫佢請佢食
兩條友係咁爭黎爭去
好記得我望住兩條腸仔喺膠袋入面吱左出黎
飛左四層樓跌左落下面游泳池浮下浮下
無人敢出聲,之後隔左兩堂小息落去睇仲有成灘油同兩條腸喺泳池浮緊
後尾好似要成個泳池清潔,週會比人鬧到乜咁
我地班主任仲懶好笑話叫做「搶腸事件」
同班勿相認
以前lab room有d木櫈係坐果個位有opening,有次有個學生坐緊,有條友用圓規經個櫈opening插坐係度個同學
圓規個針頭見血
我最嚮往的中學生活

我諗起呢幕 個老師可能都係
三文治
班房門隔離係玻璃
同學俾人激嬲左之後,走去一拳打爆塊玻璃
6B?
有個fd成日俾人捉頭髮
突然間有日光頭返黎
啲老師嚇到以為佢心理有事 搵哂社工
好撚驚

勿相認
Dr.Strange
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞