[人生在世]一人一個中學傳奇人物同事件

1001 回覆
5101 Like 74 Dislike
覺得好難明
輸佐唔讀?
世界冠軍就係咁造就裝黎
可能佢諗返仲多謝你地
衝鋒21
聽講樓主學校中間條梯係會有流浪狗走去屙屎
未見過 出面就多狗屎
以前中學週會要填不記名問卷
跟住有個firend係性別個欄 自己開一格寫人妖
事後比訓導捉到捉左出去鬧
事後我地成班仲諗緊點搵返條友出黎

可惜香港無美式足球部
佢係外國個老師咁做就可能比人告了
字跡?
記得中學有年有屆學生會候選內閣有條政綱係爭取某間貴價餐廳優惠 跟住辯論個時對手攻擊佢地話有咩本事咁肯定人地一定比優惠佢 跟住個內閣有個成員出黎話其實間餐廳係佢家姐出錢開 返去講聲就ok 個對手聽完冇哂野講 之後即刻有個老師仲插入黎話唔鼓吹依種行為
未懼身上被子彈留痕
中學個陣我個班有個中文科老師
因為自己有份掛名出教科書就好串 覺得自己好勁同埋自己教d野好獨到
咁事源有一次佢要帶隊參加中文朗誦 但唔夠人
就叫晒我地成班男仔去參加
咁開頭都無咩野既 一路練得好地地
點知去到比賽前無啦啦話咩每一句尾個三個字要回讀
即係比如一班人讀「床前明月光」另一班人就要係讀完之後讀「明..月..光..」
好似唱歌d和音咁
咁我地正式比賽個陣照做啦 結果個評判係比評語個陣話擅自改首詩既詞係唔許可既
無點名話我地學校 但全場得我地咁做 所以係人都知
結果個好串既中文老師就黑晒面
比賽完左仲要比我地屈左餐茶 食埋先番學校 無晒面
佢填個陣仲笑笑口話不記名 等我玩野先...

佢仲試過有一次同另外幾個Friend 係廁所玩水 玩到成個人濕晒
比校工見到去左搵訓導上黎 全部衰晒比人捉到正
跟住一個個死狗咁認左玩水
唯獨個一個Friend話無玩水 我洗面姐
我覺得佢咁做好偉大
呢個好笑 秒殺佐對面 個老師打完場都冇用
朗誦咁正經既比賽都咁反叛?
我比d痕你
佢覺得咁樣先夠突出 贏既機會大d
最後輸左我地成班都無咩唔開心
反而見到佢黑面好心涼 因為平時成班都好唔中意佢
上堂又嚴 教書又悶 講野d口吻又成日覺得自己好勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞