[人生在世]一人一個中學傳奇人物同事件

1001 回覆
5101 Like 74 Dislike
中學個陣有fd早會個陣整爆廁所屎渠
咁岩我有個同班同學痾緊屎
個同學早會之後冇返上班房
淨係叫左班長落去搵佢
跟手班長攞左條pe短褲比佢
個同學仲攞埋sick leave
然後就有傳聞話個位同學瀨屎
學校樓底細,唔係正常大廈嗰種
同埋呃你做乜鳩
No
講起
嗰陣中學搭廢鐵返學
迫撚到仆街(十年前已經迫過而家地鐵過海段 )
有個女仔喺坑尾村格硬迫咗上車
但係佢副眼鏡突咗少少喺車出面
跟住一閂門嗰陣度門夾到佢副眼鏡
我睇住佢兩塊鏡片甩咗出嚟跌咗出車出面忍唔住dup 低頭笑
唔想自爆
佢而家有男朋友架啦
成日d大膽相係同男朋友一齊影架
Public 晒阿叔都睇到[sosad]
班入面有兩個本身返學爲過吓日神,另外有個公認毒撚
過咗4年畢業之後 個前毒撚雖然未出pool不過宜家人緣好又開朗 仲大幅減肥本身又過180 (相反自己
另外兩個中學hea住日日un腳同學其中一個發奮圖強入癲list 一個留咗3年 畢業連asso hd 咩課程唔讀仲on 吓on 吓
中西區
當年有個男同學遲到
原來係返學中途爛咗書包,返屋企攞咗呀媽部買餸車裝野返學

之後學校話唔俾帶有轆車仔返學,第二日佢抽住個惠康膠袋返黎
1. 男校帶鹹碟鹹書全班睇不特止,仲要調轉隻鹹碟照miss裙底,佢成年都唔敢著裙

2. 中學本身禁止進入某個商場,但個個學生一定要入一入去,因為有句格言叫「不到長城非好漢」。
完全唔返有嘅難
我以前form 5 form 6 有人夾埋全年返咗2 個月

利申垃圾地區band1
精英班嗰個係?
打極電話唔返,老豆老母又唔理,記缺點大過當食生菜,學校最多話佢返唔夠教育局規定日數要留班囉。都識得呢啲人,話佢好頑劣又唔係,係鍾意留喺屋企打機睇漫畫網上交友係唔願返學
有女仔lunch食豬扒 結果下巴甩較 要白車入院
聽講樓梯跑冠軍都係佢既客
1.
戴個頭盔先,可能唔係好傳奇,畢竟校風比較保守

中六之前一直有留堂班,遲到/欠功課就要留堂,通常要留一個鐘,高中留堂加補課,加起黎就好夜先翻到屋企,同埋留堂室有訓導阿sir巡邏,唔玩得手機,唔可以瞓覺同睇課外書,只可以做功課,無人會想留堂。

初中基本上都會怕,大部分普通學生都會盡量交齊功課。

高中熟學校環境同同學,好多人都係朝早臨交功課嗰陣抄,或者同科長通融叫佢小息先攞上去教員室,所以唔會基本上無乜人欠功課。所以平時留堂室唔係好多人,每日每班通常得兩三個要留堂。

我地高中三年班主任係阿sir嚟,教中文,文藝阿叔,成日叫人唔好點點點,但其實個人軟林林。
所以我地成日拖佢d嘢,有一日佢話要交中文作文,話唔交就留堂,我地班大半班私下都話唔做,阿sir問起黎就扮唔知,扮無發生(我地成日都係咁,默書小測都會話明明唔係今日),覺得佢唔會入大半班留堂。

結果佢入曬,放學嗰陣大半班都收到留堂紙,佢哋個個揸住黃色留堂紙合照(學校唔用得手機,好容易俾人捉)。

我地班精英班,女仔多,喺教員室流傳嘅形象係又乖又認真,第二日我地班二十幾個人,好似軍隊咁俾人帶去留堂室,場面好壯觀,留堂室變班聚。

利申:有交作文,唔鐘意拖作文,早d做完自己嗰份幫其他人做有錢收,幫人做功課一個月賺到300-1000蚊。

題外話,後來第二年嚟咗新校監,廢咗留堂制度,基本上無人交功課。我住得遠都成日因為遲到要留堂,不過我覺得取消係唔好嘅,斷我財路同埋破壞學習氣氛。

2.
呢個係高我地一屆學生嘅故事,有個好鳩hea嘅chem miss,平時成日針對人,份人好神經,無乜人鐘意,佢搞唔見全級SBA,d師兄師姐要重新再做過,後來個miss請咗半年假,我中四之後好似就無見過佢,直到畢業,有人話佢俾人炒咗,同科阿sir又成日暗串佢。

3.
由細到大對藝術有興趣,所以識用圖像軟件。
通常d父母會對仔女成績進步鼓勵,同學俾錢我幫佢改成績表俾佢屋企人睇,佢嗰陣有部新printer,又特登買咗成績表嗰種厚身紙,因為佢怕家長日老師同佢阿媽講嘅成績同假嗰份有出入,所以佢要我整三份,每份都有d科成績特別差/特別進步,高中成績表係無印級名次嘅,通常班主任會喺後面用鉛筆寫,為咗效果,我要幫佢整埋原本無嘅級名次。最後好成功,佢屋企人俾咗千幾蚊又帶佢去旅行,我都好似收咗四百幾,中四開始年年搵我做,後來佢溝到女仲搵我幫佢條女整埋。

雖然覺得有d罪惡感,但無辦法,屋企太窮唔想下下都問父母攞錢,所以以前會做呢d罪惡嘢同埋翻下兼職。知道我家庭環境嘅人都覺得我應該係窮到好瘦,但事實上高峰期去到8Xkg (DSE之後做廢人就開始窮到瘦),喺特別嘅家庭環境下長大(日日秘撈大把錢食嘢),某程度上可以肥到咁都係一種傳奇。

4.
香港人本身就係傳奇,打8號翻工,住元朗屯門天水圍嘅同班同學地鐵故障用咗5個鐘翻學,翻山越嶺翻到學校就夠鐘落堂。我都唔執輸,打8號嗰日去龍鼓灘BBQ,不過嗰日無乜嘢,第二日先嚟料。
我住新界北最北日日被水貨客塞住條路,俾人撞來撞去,日日坐長途火車d位俾人坐曬,d人嘈到死,我都可以忍到唔爆氣,傳奇心理質素,amazing⭐

勿相認
嗰兩個叫周星星同陳小龜?
乜鳩 佢條仔驚唔驚?
中學校舍係’L’型,分新翼、舊翼
短嗰邊新翼班房主要係中一、二、六、七用
長嘅舊翼俾中三、四、五
當年中一下晝堂
個個食飽飯恰晒眼訓
點知有個去完廁所嘅同學好興奮跑入班房大叫
「有個女仔坐左係舊翼5樓走廊欄杆出面呀!」
成班人聽到醒晒😂
Miss即刻走出走廊到望
返黎就鎖房門唔俾我地出去
於是成班人趴晒係窗邊玻璃到望
無幾耐訓導開中央咪叫所有人唔好離開班房
又有阿sir同校工係窗邊痴報紙唔俾我地望
總之放學前最後無事

第二日返學全校都知個女仔叫‘江家X’
每當有人問跳樓嗰個乜水
「肛交X你都唔知
你! 有前途
岩阿!supreme 都係抄惠康袋design 靚野黎!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞