你遇過最小家度縮嘅人係點?

996 回覆
4113 Like 223 Dislike
口口聲聲話請你食飯,第日就同番你講話琴日請咗你食飯應該到你請番我,請唔係問題,問題係我無主動叫佢請而走去幫我埋單我自己都唔知,攻心計到

之後出街食飯話食咗少少可唔可以收平啲...

利申:已經有三年幾無聯絡,有好多朋友因爲咁同佢絕交
成班frd去同學屋企玩 開冷氣要收電費
之前同一個室友住 大家d食物醬油都會放廚房 我d零食佢唔會問我就食 咁我都無所謂 一場室友 之後有一次我用左幾粒蒜頭 之後比佢屌我話我用佢既野之前無問 但最後發現係佢搞錯 佢買嗰粒係雪櫃 重有鼓油呀廚房紙巾佢用完一格就會收翻入佢個櫃 每次去廁所都拎卷紙巾入廁所用 之後去完拎翻走成卷入房驚死我用佢一格 我都廢撚事同佢計 我唔會每次用完d紙巾收翻埋入房 放撚哂出黎比大家用
睇下果様野平定貴

8個人
$40 一碟響鈴都要減黎減去咪算
你叫南非鮑魚,$200隻,叫7隻,要減番好合理
去英國旅行
有晚佢唔見野要報警
但非緊急個電話係收費嘅
佢為左唔比幾豪子
去問airbnb host借電話
試過最小家係佢唔食辣
然後佢2個月後先同大家講番
其實佢果日冇食到啲辣醬
要我地退番錢比佢
個FD開馬會AC送左幾張STARBUCK優惠劵
話請我飲 飲完
佢話 你而家差我30蚊 請我食野

不過我都係請左佢食野
打麻雀贏既要收足錢 輸既例牌唔比錢
同人慶祝生日 埋單話免一個人 佢問點解唔免佢. 但生日個個未出聲 佢有咩資格免費食

以上同一個人
中同聚會約食吉野家邊爐

我地嗌晒野
佢無嗌 齊腳後佢係袋拎個嘉頓雪芳蛋糕加275維他菊花茶出黎食

但佢好撚有錢 27歲已經儲到一百萬身家
一班朋友去大排檔食飯
有個人係咁阻止其他人叫白飯食 話唔抵。。
家政堂要預備一樣野食 然後有次去同學屋企預備 過左幾日問我收翻煤氣同水費
$20追4年,我佩服你多啲
好合理,大薯條細薯條根本一樣份量
前老闆完全係呢種人

度縮大粒野r同事放工一齊食飯,
話係慰勞員工們,個個以為free dinner
因為過左辦公時間仲要陪阿頭。

點知到個日位又無book,又要人ot,結果去勁貴日本餐廳,全台人無點食過野,大粒野自己叫左兩大支酒,埋單每位500up,大粒野覺得吹大左
就話自己講唔清楚,今日要AA既
無人俾得出,又有其他老闆係度為面子就話,
ok我俾住先喇!

後續鬲左兩三日,自己開group乞返有食既同事每人回水

利申無去 仲有好多貨
有個朋友成日慳果幾蚊 又或者話同一樣食物係邊到邊到食平好多 似係曬命咁曬 好似好威咁

未必可以話佢係小家度縮 但覺得呢種人心態好怪
佢走數係衰 但你20$都追4年
早排好興咩snap自拍館
條友話有三人同行一人免費優惠
叫我搵多個fd一齊去
最後比錢嗰陣諗住除開三份
點知佢話個優惠佢搵 點解佢要比錢 就走左出門口等
但個優惠係人地間鋪就咁post上facebook 到時show出黎就得
我老母
新年生日永遠唔會俾利是
問親佢攞錢永遠唔會即刻俾/俾少
有次試過借佢張信用卡碌
第日就問我幾時還錢
洗唔撚洗呀
講真兩母子點會咁計
如果佢沒拎人小便宜,自己格價買左平野
我覺得只能叫做精打細算姐

唔通同一樣產品,有平唔買就去買貴咩
之前記者唔係數過多D咩?

款式 細 中 大
數目 54條 70條 95條
價錢 $6 $11 $13.5
重量 81g 114g 164g
每1元可買重量 13.5g 10.36g 12.15g
支飲管有咁粗得咁粗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞