你遇過最小家度縮嘅人係點?

996 回覆
4113 Like 223 Dislike
其實呢d人點講得出口?
我幫過佢一次咋,諗住大家買d野差唔多重咪就咁除開件數
主動幫人claim OT再係咁追問人拎返一半錢 話叫幫咗手.

係咁煩住 追撚咗半年
真係當比乞衣
事後仲要扮冇野 同你懶FD
其實我覺得咁睇。
食物,其實大家都有權去食。除非真係有人對某d食物敏感咁樣。
但係酒,真係有人係唔飲得。

利申:唔飲得酒。但係知如果會嗌酒,我多數未必會出現,費事人地掃興
條友同男朋友去譚仔,自己叫清湯米線,將d餸叫哂落男朋友嗰碗到
有個親戚屋企裝左Jacuzzi以為自己好威威咁,有次我地上佢屋企,佢係咁叫我地試佢個浴缸,懶好咁比包浴鹽我地話一包浴鹽一缸水兩個人一齊浸 嚇到我地個個即刻say no
好彩我仲未試過發生呢d事啫
叫人搭佢順風車,上左車話夾返一半隧道錢,最後俾左50蚊無找錢,順手補多句多謝你條隧道錢!
重有太多不能盡錄 已絕交 因為佢最後棄租 完約前兩個月自己搬走
其實人地差幾多唔還你先接受唔到?
呢啲叫友誼,叫愛啊
男朋友同條友要AA先構成度縮掛?
大部分男人同條女食譚仔都自動波埋單啦
咁又有乜分別
呢啲人點解可以咁厚面皮
佢有份爽係真喎
好合理喎
上面講緊根本就係性格有問題,已經唔係攞著數呢類,至於的士,每個人都有唔同價值觀啦,可能佢將錢用係第二度呢
我個個簽多左一年約之後話自己要走迫我食埋佢份租
好彩landlord好人 同我屌鳩佢 搵左第二個租
即係你有冇還錢?
3個人食飯, 當總數$300, $100/人
有條友出張食滿$200可以減$100 COUPON出來當夾錢...
咁呢個我覺得都okay ge....
唔好睇囉
張coupon一係留返下次用
一係就闊佬啲 「益下朋友」
因為始終你既折扣都係因為有朋友幫你手先用

好撚度縮嘅講法
300蚊餐飯
大家贊成用aa制每人承擔100蚊嘅責任
咁佢而家咪承擔左自己100蚊嘅責任
即係唔比貨幣就係度縮?
咁都記住就真係度縮啦
我唔係一個人 係一班人
有班朋友 小學係樓下玩暴龍機識
中學我就去左外國讀書

但我地都係踢波波牛黎
放親暑假番香港都幾乎日日踢波
佢地永遠唔帶錢
我次次都帶幾十一百日日買野飲請大家飲
講真我其實1d都唔介意

但係次次佢地比d古惑仔,mk仔恰(踢腳唔踢波故意推推撞撞等等..etc)
次次得我出聲 然後屌番我叫我唔好咁多事

然後我次次帶埋女仔出黎比佢地識
出去酒吧 撩女仔老馮要我做

然後突然有一日 有個古惑仔真係一腳掃撚跌左佢地其中一個 我真係屌到個古惑仔升天 話晒要報警
果日之後佢地無再搵過我 大拿拿識左6,7,8年

然後無聯絡幾年 次次新年係街撞到我老母就洽熟狗頭咁撚皮逗利是(我係外國唔知,我老母又唔知佢地係咁)
再過幾年夠撚膽死佢地輪住結婚請我黎飲
我都照去 做夠1000蚊人情
我唔知佢地係為人情定真係有多少念我曾經係朋友
但飲完果餐後到今日 佢地都無搵過我
我岩岩求完婚 而且我有拍youtube我相信佢地一定知 一句恭喜都無

我1990年 住元朗 咁上下年紀既巴打會知果個年代球場真係好多古惑仔
好尷尬其實會
認真如果真係fd我覺得唔會
除非你話大家唔係真係好熟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞