你遇過最小家度縮嘅人係點?

996 回覆
4113 Like 223 Dislike
4個人唱K, 埋單夾完錢, 發現收得3份錢
結果淨返嗰份4個人夾返
即是有條仆街淨係俾咗1/16份錢

狗撚到
五男四女搭的士去食飯,五個男仔一架車,四個女仔一架車。

到目的地之後,其中一個女仔堅持話要兩架車嘅車費加埋除返九份,因為佢嗰架車得四個人,車費貴咗唔抵。
得罪講句
做咗唔知姐
如果咁介意,其實可以唔約果個大食的人ge
腦細坐地鐵出差claim返錢 印張單嗰$3都要claim埋
佢搵緊十萬以上/ 月
好朋友好同學嘛,唔可以因為金錢問題生疏
中學畢業未?
的確唔公平
你食貴左咪變左比少左
D人就係怕左呢d小家鬼先出PayMe
計好哂連毫子一次過過比你
唔好幾毫子都問我拎番
$0.5 膠袋都想走數
https://www.youtube.com/watch?v=w2TKf1U5ZEo

送比借左錢比朋友但又收唔返既巴打
冇問題喎
對住公司梗係claim到足架啦
就今朝
同個FD試下HSBC PSP過數有無EMAIL/SMS,點知條仆街
我過完一蚊俾佢之後佢唔肯俾返我,DK

約左聽日一齊食LUNCH
而家仲諗緊去唔去好
識左好多年
果陣仲一齊去法國,點知搞成咁
我覺得好多時唔好下下計錢 如果你個frd 有捱義氣幫過你手 個20蚊就算啦
如果咁多年都得你付岀 個20蚊咪當睇清一個人囉
重點唔係a唔aa既問題
重點係連食餐飯都要計到咁
你係咪睇錯point?
去完飲宴走嗰陣拎晒全場淨低既生菓,甜品及糖水打包拎走。
20蚊都記咁多年 究竟係邊個度縮
冇食物share ,但share 餐費真係唔公平
中學果陣有個friend,無論係中學放lunch定夜晚打邊爐放題都好,佢基本上每次都唔夠錢,叫人幫佢比尾數,lunch就個位數,打邊爐果啲就十位數。最好笑既係每次放小息都會見到佢買野食,同埋時不時見到佢ig post新買既Figure。同埋佢每次買野都會問人借錢,但同佢玩開果啲都知咩事,通常都唔會借比佢。一借親比佢就要成日催佢還,因為一唔催佢就當無左會事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞