你遇過最小家度縮嘅人係點?

996 回覆
4113 Like 223 Dislike
再遇到呢啲可以其他人全部搭的士叫佢自己搭地鐵, 佢又無蝕你哋又開心啲, 何樂而不為
條友揸車,話車埋我同班fd
到左後向我地收油費
你面皮都幾厚wo 差人錢仲咁惡死 如果之前佢唔借俾你 咁就咩事都冇。 仲要幾年先還 !你都算係咁
依家啲人以為講句正經覆你 唔明就算 就係事實嚟㗎啦
我老豆對自己好慳 食剩條魚骨都要留下餐食
但對其他人就好疏爽 補習費學費零用錢唔會俾少我
有時覺得佢做人做到好辛苦
呢個唔係小家喎 係人品問題
努力報答
我屌你老母咩 人地係信你先借錢比你 叫你還係天公地道
人地唔飲, 要屈人請你飲酒
唔成功就唱鳩人
你真係好度縮

42蚊一杯, 你地飲幾杯!!係幾杯啊!!
憑乜叫人夾返錢
呢啲應該有飲酒嗰啲主動話減返無飲嗰個fd錢先,
佢話唔使減就另一回事,
有fd飲我無飲我都唔會同人計,唔想下下算住,
但亦都真係有人介意同埋確實係唔公平嘅
"我偷偷地cap 低左佢同佢條ex 個d私密相 再同佢講唔還錢連登見"

呢個行為叫勒索, 明未?
呢個我接受wor有咩理由野你唔食要你比埋一份先 任食就話無所謂姐
其他唔講:
"婚禮啲飯後果見人哋枱食唔曬就拎走曬佢"

呢D叫有E食姐? 無問題wor
凍飲要加兩蚊就叫熱飲但係問我借幾粒冰俾佢
去旅行夾左個pool食野
個fd話咩都想食
其他人話飽就唔出公數 叫佢自己買
轉個頭佢話飽唔食
DNLM
細細個去朋友屋企,突然想飲水
朋友阿媽話要收我地一杯5$
夠頂數,都要同人講聲先,你一早講就冇問題,邊個都試過糧尾,重點係個優惠都要靠消費200,應該同當事人講左想咁比

呢度d post 大部分係手法問題,唔係價錢問題
搭的士果d case覺得直情係欺詐
唱k揀埋哂冇人唱既日文歌
次次到佢既歌得佢自己一個唱
仲要揀得多到唔理人感受
5,6個人唱
差唔多一半歌都係佢既
成班人出去玩 佢中途走 放低一半錢
埋單條友唔識諗,正常係除last day條友既飯錢
TVG 1505事件
我第一份工成日一班人食飯。
以前有一個女同事,銀碼大嘅就爭住碌卡俾錢,再問人攞返,
到其他俾,佢就俾人發現成日偷偷哋唔俾。
呢件事(偷偷哋唔俾)喺數年後揭發(一齊傾計果陣,大家都發現俾T小姐走過食飯數)。
到佢結婚擺酒果日,我哋夾咗幾個同事臨時話唔得閒唔去,每人俾$300算數。
喺美國weekend出街,搭Uber 4個人除開每人3蚊美金。當中有條乞衣話3蚊好撚貴,然後佢話不如搭巴士,但巴士飛$2.5一張
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞