你遇過最小家度縮嘅人係點?

996 回覆
4113 Like 223 Dislike
大方D既咪個總價(去到將軍澳)除2, 藍田個個再比小10蚊到算數 大家要夾錢坐的士,點都平過1個人坐
講笑定認真架? 正常人係除反開...
Gra din完去唱通k 成間neway 都係我地學校啲人 跟住我地過第間房玩酒game DLGH入面條友話啲酒距地俾錢但無飲過逐支逐支同我地計翻
咁樣計係最方便同大方我自己覺得.

同埋真係睇情況,有時同朋友/同事出去食飯,佢地叫酒飲,我唔飲咪又係照夾無所謂, 有時有D就講明叫酒既另外計, 我自己覺得食一次飯最多咪幾百蚊,計咁多做咩, 當然如果係拎幾百蚊食次飯都牙痛咁既,咁就唔好出去啦
同意樓上
同埋都好難開口話淨係想比返自己平D果個餐
所以之之有呢D飯聚都會唔理價錢
唔係 百幾仲要係同事唔係fd 最撚憎啲人自己叫最貴然後提出全單除人數 好意思提
一個人有唔有錢同佢出幾多錢請人無關係既 唔通m記老闆又好窮咩 都唔知上面提咩12k黎做咩
賺廿萬客觀係有錢啦 有幾多人有咁既收入
30個人等你1個人5分鐘就浪費咗150分鐘
邊度講唔比人計較,你會唔會諗多左?
為左做高人就諗都唔諗,大佬唔好扮大師好嗎?
做埋d 痴線野唔比人講?
見過一D女仔最鍾意互相請食飯

首先A女話想食好野 去間貴野叫好多款佢根本食唔哂嘅份量 飽仲想繼續叫, 仲幫你叫埋 話食唔哂佢食 笑嘻嘻話自己不嬲都習慣咗好似Youtuber咁試美食 下次等佢請 話帶B女去食好野

到佢請時 就帶你去間垃圾餐廳 仲即時變細食 你想叫個甜品佢都黑面話唔好食 會太飽 不如下次先
幾條友去食水煙 有條撚樣就話邊個食多D就夾多D錢 屌佢老母一開始都唔撚理佢 到最後埋單 佢竟然計住我地毎個人食左幾多啖 叫我地比幾多錢 痴撚線 個次之後我地成班FD就無再搵呢條仆街
搭地鐵用長者 仲要周圍講自己有幾醒 串你要比正價
大專都grad埋 有fulltime正職 睇波睇戲仲要m人張學生證買學生飛
睇電影唔支持正版都算 仲要嫌條link有廣告 load得慢 嫌咁多就買碟啦😴
個時中學,個期佢無錢
但佢有翻part time,識左十幾年
叫我幫佢係淘寶買野,話5識用
買個時話無野,出糧比翻我
到我畢左業,佢都未還到比我
次次都講D好聽說話,一出糧還翻比你
但到出糧又會話,我手緊再下次出糧還比你
過撚左成年都未還,$500話多5多,話少5少對中學生黎野
唔係呀
之前係best
識錯人
同佢嘈都嘥氣 佢係要講到得誠哥咁先有資格叫有錢 又要從中扮到set到有錢人既門檻高一高就顯得自己好撚有見識咁
我舅父
佢家姐廿年係澳洲無返過黎
一返黎食飯都要AA

佢係某上市公司秘書長
住干德道
直頭唔好食野添啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞