你遇過最小家度縮嘅人係點?

996 回覆
4113 Like 223 Dislike
借紙巾都要同人計
利申:每次借得紙巾俾人都唔預有回報,中學嗰陣成日借俾人
其實我覺得夾油錢係okay.
尤其是去遠的地方。
不過有時自己冇車唔覺。不過有時d 野,人地話過一次就要醒水
最嬲唔係同佢捱通宵,而係佢買東X堂麵包返黎,仲要夾錢,好彩我比曬,當時無講出黎,走左先同班同事講,唔係的話,捱完個通宵,個人燥起上黎,我真係驚有同事,打柒條度縮鬼
唔緊要,個負皮我當你比條度縮鬼
去frd屋企打邊爐 到最後夾返錢
佢話要收返租場錢同清潔費 但我地全部人都已經執返打邊爐啲野
行3km送外賣
Tips都唔比
唸住咁樣會比少啲,點知自己比得仲多又驚柒廢時岀聲話要除人頭計
為左慳5/6蚊行兩個西鐵站
中同聚會, 12個人去酒樓打邊爐, 有1個女仔話食海鮮會敏感, 自己叫左2~3個小菜食......
去到埋單, 佢話佢無食過打邊爐野, 剩係會比小菜1/12嘅錢
之後10幾年都無再聯絡過
同3個friend 食飯 佢地叫左6支啤酒
我無飲過 淨係佢地3個飲 朋友A係飲得最多
埋單個陣朋友A就話總數除4
朋友B就話 要減返酒錢先 有人無飲過酒
朋友A就話唔係咁計 重講左一堆唔知咩野
(朋友A係我地4個當中人工最低)
我心諗是但啦當請你飲
試過同FD打牌,食左一舖糊,雖然我地唔知果舖糊係點計番既,但我地玩過幾次都食過幾次,次次都係計十番爆! 咁有次我食左喇,點知有個出統FD就番去搵維基,話應該得三番,跟著我咩都冇講,下次比番錢佢!
啱啱check手機notes 先見到我借過幾舊水俾個fd開飯 自己都醒唔起 而家問佢攞返會唔會好小家
打麻將,本身諗住去雀會,跟住個朋友話上佢屋企打,打完之後叫我地畀番去雀會嘅價錢畀佢
識咗十幾年同學黎,約我食飯埋單話冇錢得卡,我話我比返自己嗰份同埋冇諗住請你食飯喎,賴死最後又係我出埋 生日要我送禮物比佢,送咗一年就年年提我生日,我生日呢,佢就扮冇件事,淨係留句生日快樂就算

而家佢成四張都未嫁得出 一個女人點解嫁唔出實有原因既,希望各位女性唔好學佢!
去exchange個陣 有條友明明勁大食 但為左慳錢餐餐都單點一樣野食 其他人就叫set佢問緊可唔可以夾少少黎試下已經夾走左啲野食 仲要獲獲都係咁
你做咩跳左唔講係唔係偷左人d 米用?
如果係,你偷人野仲好意思講?
起碼講聲啦
又係你,嚇死我
🖕🏻我响舊登已經呢個名,黎咗呢度先加多2隻字
幫佢買,唔通要承受埋個risk咩 ,跌我都唔想架,何況人地個餐跟湯既,湯無得散叫,點解會定價5蚊
第2個朋友,可能有時一人159.4,收佢160佢都覺得收貴左咁,所以佢又一問唔係157咩我就覺得佢又黎料喇
我仲記得好清楚
想當年仲讀緊中學仲係低form個時
同我中學同學放學去食m記啦
之後撞有個高form (佢成日喺中學淨係識群埋啲低form玩個佢喺自己form冇frd應該係犯眾憎個啲)
問我地可唔可以比啲薯條佢食
我地話ok啦咁 點知佢每次幾條幾條咁食 食到我地啲薯條得返3分1都冇
屌你老母自己又唔係冇錢就咪咁撚度縮自己買個餐食撚死佢啦
分手之後問返條女拎返所有食飯錢(拍緊拖一齊食飯)
佢有list 屌!
搭小巴係總站上車,係分段收費之後第一個站落 成日扮哂野落車先拍八達通慳返2蚊 成日都話八達通冇錢借散紙搭車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞