你遇過最小家度縮嘅人係點?

996 回覆
4113 Like 223 Dislike
如果間餐廳仲要係有coupon果個人建議去既,就更加肉酸
朋友揸車載我 之後收我停車場錢
我唔係特登要人載嘅 只係咁啱去同一個地方
亦冇老奉要人服侍我
如果張單係600蚊佢自己meet到張coupon嘅200蚊要求
咁佢用黎找數冇問題
前題係佢要靠人地先做到 咁點解佢可以淨係找自己

同一概念咁上面痴的士條友都冇問題?
反正個巴打自己坐又係要比咁多 佢痴車坐又係比咁多
咁係咪都就唔洗付出

兩邊都係一個人要靠另一啲人先得到收獲
搞抽獎 個客拎張通知信嚟換嘢啦 無收佢封信 俾翻佢
咁我俾完佢 佢轉個頭又嚟換
我搵左佢個名好耐都無 先醒起佢啱啱換左
佢仲要話:吓唔可以再換㗎咩?
面皮厚到呢
其實好多都係件事唔益自己就話人度縮
仆街啦垃圾
港資細公司啲老闆
拎走飯後果有咩問題
好過浪費食物喎
Agger
慳左一角幾毫 輸左人地對你既人情關係
第時人地有好野唔益你
隨時成世人慳返黎既一角幾毫都輸晒
五餅二魚
之前補習去譚仔食土匪雞翼
大家都知大嘅有五隻
咁當大家每人食咗兩隻啦
應該仲有隻
咁我飽飽地 我就同我個同學講
「喂,你食物埋嗰隻佢啦,我好撚飽啦⋯⋯」
跟住佢就話 「唔啦食埋嗰隻要比多隻錢」
心諗
但佢屋企有兩層麗港城收租
宜家住九龍塘
我覺得仲要係公數既情況下,如果自己叫比自己食果樣係特別貴(十幾廿蚊以上)既就自己醒水提出"我放返幾多錢入去公錢啦/我夾多d啦",除非人地話唔洗,唔好成副想佔人便宜既款,一次半次人地可能當你無為意,下下都咁就肉9酸
如果講定先 合理
人地排你前面 你r人地架
睇完個post, 發現完來真係有好多仆街斤斤計較
返工,腦細叫我print 幾張相比佢,咁不嬲公司部機default setting 就係print colour 野會用新紙,print 完比佢,比佢捉左入房屌我用colour print 同唔用環保紙,話我浪費d 墨同紙
係咪你借人錢唔還
廢中口吻
次次買親麥當勞食,仆街同學次次都牛咁眼食我大半包薯條,問佢洗唔洗幫佢買又話唔肚餓,之後好意思同另外個同學b講話自己買就不了,淨係會食人地個啲
有個中同借左人5蚊 分左十日還 每日還5毫
當一個人懶係q咁自嘲自己會四圍jam野食,佢就無敵,仲要強調自己係食貓咁既樣
點解咁多明明係自己借人錢唔還
人地追數都仲可以話人度縮
定真係咁多假膠
咩fd黎
出去食飯 嗌送嗌啤酒個陣唔出聲 到埋單個陣話
自己冇飲啤酒同食邊一碟海鮮 仲要人幫佢計埋佢撇除個d之後幾錢
笑x死,嘢飲要收錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞