你遇過最小家度縮嘅人係點?

996 回覆
4113 Like 223 Dislike
呢d係死要面,唔係度縮wo ..
唔記得8個定9個人一齊去grad trip
咁機票酒店佢幫手book
之後發現佢機票陰啲陰啲收多我地錢
每個人收多成二千幾
淨係計機票已經呃左差唔多成萬
好彩最後比人踢爆
其實佢幫手book酒店呀機票我比返錢佢唔係問題
但咁樣陰啲陰啲真係好冇品
俾人踢爆之後點?
佢地仲會吹件貨幾時到
所以我只會幫好熟既人買野
至於一角幾毫 好熟既我就唔會計較
佢緊係無面一齊去旅行
過數賠返錢比每個
仲有一間酒店已經confirmed booking
佢要自己硬食萬幾蚊
同佢講倒番轉,你喺藍田落丫嘛
其實我想知係咪我度數
同事last day大家請食飯 咁一人叫一個餐自己食咁 因為呢排無咩錢 自己叫左個最平 最貴同最平可以差成百幾蚊咁
最後有條友埋單再叫大家比返佢咁 但係比返既錢係平均除 + last day條友既飯錢 請埋last day果條友其實完全無問題 但好撚多同事叫晒最貴果d餐 我又要比埋 當然自己照比無出聲 但其實我咁唸我係咪好度數
睇你用喊個icon 即係你地比左?
你學生哥無錢,你同學就好有錢?
你爭人錢唔/遲還,仲咁大聲
最多話佢姑九寒
有時遇到d優惠,三人同行一人免費果d
佢一定會話:一定係我免費喇,咁我唔客氣喇
但我地入面係佢搵得最多錢
如果你嗰樣$200 人地$50?
唔比帛金 用左好離譜藉口
同唔做人情
屌佢老母 以後由佢頭痛死算
比左 再無去佢到打邊爐
同佢扑野
爆房錢佢以每插一下計
結果佢插少我三十幾下
我要俾大份啲
之後就飛左佢了

果一角幾毫又真係唔洗計架 例如12.1 就收佢13蚊 9毫子姐
Form 2有同學問我借錢話要整蛋糕俾男朋友 佢平時仲吹水唔抹嘴呢d就唔講啦
當時已經黑人問號又唔係生日有咩咁急切一定要借100蚊
過左半年之後叫佢還錢仲講到我乞衣兜搶食咁
喂大佬你唔好咁痴線啦 雖然100蚊唔多但欠債還錢好應份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞