你遇過最小家度縮嘅人係點?

996 回覆
4113 Like 223 Dislike
不嬲班人都細食 好快飽個隻
次次都有兩條友叫勁多嘢食同嘢飲
又痷尖 叫左嘢覺得唔好食就真係唔食 好啦咁人地接受到嘅食就笑人口味怪
好食個啲就餓狗搶屎咁不停食無諗住大家share食 成日扮唔小心食多咗

叫過佢地唔好叫咁多
佢地即刻對望然後好委屈咁話 除開都唔貴嘅其實

仲有佢地都係AA制就勁疏爽 夾份嘅話就要大家「公平」咁分 其實一開始叫咁多嘢咪唔會肉赤囉
屌佢地老母

宜家盡量避免同佢地食
唔覺有問題
一大班人食飯夾錢 有條左詐詐諦拎個銀包出黎扮比錢

仲要話找返幾多錢。

之後夾極都冇夠數,問邊個未比錢

之後冇人認但其實大家知系佢

問佢問係咪找多左,叫佢拎返出黎

之後佢拎返出黎D錢本來係要找返比人

最後佢拎左去埋單

食完飯另外開左個whatsap group 一齊數佢

之後十幾年冇人約過佢了
同朋友一齊食譚仔,我叫野飲,個朋友唔叫
到食緊米線,杯野飲又黎到既時候,就同我講借黎飲下
有時仲會話唔太餓叫一個餸,然後食我啲炸醬
每餐都是如此
冇十幾年
招呼人去佢屋企
問佢有無盒裝飲品,話有,飲完發覺佢原來懷恨在心唔鐘意人飲佢野
佢屋企菲傭煮左一大盤麥樂雞,我最鐘意食麥樂雞食左都ok多,條友嬲

D小人真係好on9, 而家條弱智嫁左比個印度蝗黎香港拎福利,準備生印度蝗
呢d野真係觀點與角度。
不過我都好認同你話唔好睇。
假膠
我借左一個兄弟兩千蚊買電視
點知個兄弟日講夜講 本身兩千蚊大家都出左黎做野好小事
仲要話大家兄弟
總之你日日講我就死都唔還俾你 吹咩
系你老母
我都識呢啲人.....你請佢食飯就得 要佢請番你 難過登天
呢個真係痴鳩柒線
派手信 日本好多唔同味kitkat
同事拎一包番公司派
比左一包仔我 叫我同隔離個同事一人一條
佢:「一包有兩條可以meet開咖嘛,咁你地咪可以一人一條囉」
有趣
扣返碟海鮮我就覺得有d肉酸
但扣啤酒錢我又覺得無問題
可能因為我覺得人地無必要請我飲酒 加上唔係一杯咁 係每人幾支咁黎
d酒成堆人幾支幾支咁隊其實唔少錢 無謂成班酒鬼自high又要人地幾個唔飲既幫自己找數啦
其實酒我都明 但你一係自己計左先
唔好攤大手板問佢幾錢
自己又唔計
屌佢老母!搶人炸醬好撚過份
炸醬既量只能剛好完成一碟米線
我屌我屌我屌
我幫fd集運會0.1kg咁計運費架喎
因為買得太多次 開個excel表自動計個價錢
佢第一晚已經鼠左去我張床到瞓啦,咁唔通到我3P咩
訓火車夠一格6條友啦,唔通又6P咩 雖然我都想
碗 自膠
我從來唔借人錢
同你差唔多
叫一個鍋 大約$128
得一杯飲品可以用優惠價加錢換特飲 當優惠價係$18
第二杯特飲就收正價 好似係$38
咁我地兩個人 就叫兩杯
本身我係預咗請佢食飯 因為佢生日
點知佢快過我講:你就俾$64+$38 我就俾$64+$18
我聽完之後我就無請到佢食飯 淨係出$102
之後無再聯絡
無錯呀 嗰陣同佢好fd冇諗住佢會咁同我計,不過佢係d差幾毫子都追嘅人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞