你遇過最小家度縮嘅人係點?

996 回覆
4113 Like 223 Dislike
請我食幾蚊野都feel到佢不滿果個樣
舊公司有個同事lun都唔食, 食野叫貴左1, 2蚊就嗌哂哎呀好貴啊
果種寒酸味 咪撚同我講咩節儉
去食乜咩餐廳都要多飯多汁多奶,
有得多餸都會叫🙈
幾個朋友去條友仔屋企玩
叫佢開冷氣。佢話冷氣費貴
係房拎左支白花油比我地搽
搽完係身就開風扇風
仆佢個街又幾涼
成班人食飯
埋單時阿A先俾哂
然後除開每人149
阿A話位位百五
阿B話不如四捨五入位位一百
好寸
去酒樓食飯 食埋送底果d生菜

屌你老未人地用黎裝飾 循環用過n次 仲要同親戚食,人地叫佢唔好食屌失禮死
去咗美國exchange 唔知好彩定唔好彩part到香港人同房
要洗衫 所以去咗買d洗衣粉球 佢話一齊用 用晒下次佢買返 一早就分咗每人一半咁
洗到個sem最尾兩個星期 我用晒 佢仲淨一粒
我就叫佢去買 我用佢個粒頂住先
佢就話淨返一兩個星期都走啦 慳錢唔洗用洗衣粉洗
但唔肯俾粒洗衣粉我用住先
痴線 d洗衣粉全部我出錢都唔用得
之後佢話要慳錢玩ocamp
慳錢冇問題 但唔好為慳錢慳到jam人d用先得架
去酒樓食飯 食埋放係底果d生菜

屌你老未人地用黎裝飾 循環用過n次 仲要同親戚食,人地叫佢唔好食屌失禮死
去fd屋企打機,叉手機電要收番錢

我覺得阿B煩d.
不過如果有payme就唔駛煩
波台賤畜嚟
放lunch 4個朋友一齊去食飯 有一個話唔肚餓唔叫 然後就話我地個度d好似好好食 每個幾啖幾啖就一個餐啦 幾次都係咁
放lunch 4個朋友一齊去食飯 有一個話唔肚餓唔叫 然後就話我地個d好似好好食 每個幾啖幾啖就一個餐啦 幾次都係咁
其實最麻煩係攞完人著數再話人度縮果D
好多年前同個fd出街搭巴士因為冷氣巴貴熱狗巴一毫子所以佢堅持唔上車,要等多半個鐘上熱狗巴,嗰日仲要一落街就落雨,一路淋雨陪佢等車,發譬以後唔同佢行街
夾錢個陣有條女話冇食過其中一樣野
但個樣野只係夾5蚊
無班會費咩
斤斤計較算唔算
夾幾多就幾多 唔會多唔會少 唔會爭你亦唔會借你
雖然好耐以前聽過,不過真係搵唔到更high level
會唔會佢真係有困難?
我覺得A完全冇問題

依家有payme真係好好多
大家唔洗煩冇錢俾/冇散銀找
咁咪有個人好慘冇得抹嘴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞