你遇過最小家度縮嘅人係點?

996 回覆
4113 Like 223 Dislike
試過食糖水
拎單果個FD報大數 等我地夾多D 自己一蚊都唔洗出
之後我地成班冇再同佢聯絡

唔係錢既問題 你話冇錢食我請埋你都冇問題
係個做法好撚低髒
條友同人去支那玩,想試某種嘢食但同行嘅人唔想,無人同佢夾
返到香港,同另一個都會去支那嘅人講,話想試啲咩嘢無試到,就叫對方下次買返嚟,分啲畀佢試
次次出去食飯叫加底
但永遠唔食
話拎返屋企今晚可以煲少啲飯

個仔成6歲大
但生得矮所以個阿媽抱住佢上巴士
當BB唔收錢

婚禮啲飯後果見人哋枱食唔曬就拎走曬佢

以為八達通扣錯多咗10蚊,走去同職員理論
叫佢print 全部消費紀錄出黎
搞咗半個鐘發現根本冇扣錯

Btw, 已絕交
屌一樣 食譚仔雞翼遂隻除
我frd仲要係成張coupon拎出黎 一蚊都無出 佢話佢老母用百五蚊真錢買百五蚊coupon 果日仲要係同一堆人同另一個朋友慶祝生日 次次諗起都想打鳩佢
你同啲閪人講呢啲?
你不仁我不義樓主算係咁啦
仲有叫人幫佢買個包點知又唔係食 又唔比返錢人 即係根本唔肚餓啦
去佢屋企唔比開冷氣得白花油
嘢飲仲收6蚊包
查白花油當冷氣,幾醒
嫌南記貴要食m記
根據香港法例第163章《放債人條例》,任何人(不論是否放債人)以超過年息60%的實際利率貸出款項或要約貸出款項,即屬犯罪。一經循簡易程序定罪,最高刑罰為罰款港幣50萬元及監禁2年;若循公訴程序定罪,更可處罰款港幣500萬元及監禁10年
撕開一半好正常 我見過個friend撕開八份 搣開兩層再分四份 仲同我地講一人一份啱啱好
開po 冇圖
仲有覺得買假野冇問題
中學好興影即影即有
條友聖誕帶咗部機返嚟同我地影合照
走嚟計返話5蚊一張相紙

憑我自己本事借
竟然要我還
講好大家出街食糖水
自己就叫最平個個 跟住我地個啲甜品黎到就拎啖黎食
最尾仲要話無帶錢 叫我幫佢比住先 到依加都未還
之前幫佢淘寶 出街個時叫佢還錢佢話無散紙
過左一個月再叫佢還錢 佢話還左
香港人都好寒酸
越有錢越度縮
你話人計較既時侯 其實你自己都同人計較緊
次次大圍去book嘢買野食 佢都會第一個去order/book,但係到畀前一刻就會叫隔離果個人畀住先 最後不了了之
同室友食野 佢地叫咩牛蛙我係唔食既 跟住我話我唔食 佢就話咁你可以食其他 但要我比埋佢地食牛蛙既錢 屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞